Özdemir, Ersoy'a sahip çıktı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pınarbaşı açıklamasına yanı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'den geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Özdemir, Ersoy'a sahip çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı’da seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu tartışmalara katılarak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u hedef alan sözler sarf etmişti.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Kazanılan seçimi mafyavari yöntemlerle gasp etmeye çalışan, bir hakime "ben milletvekiliyim" diyerek, tehditler ve küfürler savuran, hatta darp etmeye kalkan milletvekili, bu ülkedeki yozlaşmanın en acı örneği olarak karşımıza çıkmıştır. Bu milletvekilini uyarıyorum! Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın!” diye konuşmuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına MHP cephesinden yanıt gecikmedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yersiz bulduğunu söyledi. Milletvekili Özdemir yanıtında, “Bu yersiz açıklamanızda geçen çağrıyı Pınarbaşı’nda helal oylarımızı çalarken yakalanan ve sizi de son kongrenizde para karşılığı satan CHP’lilere yapmanız daha ahlaklı, ölçülü ve doğru bir tutum olur. Geriye nasıl bir parti bıraktınız ki bu kadar ahlaki çöküntü oluşturdunuz! Siz sadece bu meseleye emekliliğinizi ayırırsanız kendinize de iyilik etmiş olursunuz. Pınarbaşı konusunda MHP milletimizin helal oylarını gaspettirmeyecek.” ifadelerine yer verdi.