Özbekistan Karayolu Lojistik çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor

Özbekistan'a yapılan ihracat yüklemeleri ağırlıklı olarak standart kuru yük kapsamında komple tır taşıması şeklinde ilerliyor olsa da son dönemlerde talep artışı gözlenen parsiyel ve kargo içerikli yük gruplarının nakliyesi de yine Türk lojistik firmalarınca gerçekleştirilmektedir.

Özbekistan Karayolu Lojistik çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Asya ülkeleri ile karayolu tır nakliyesi çalışmalarımız kapsamında yürütülen Özbekistan hattı lojistik çalışmalarımız ihracat ve ithalata dayalı olarak hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren üretici firmalarımızın Özbekistan ile yaptığı ticari anlaşmalar çerçevesinde yürütülmekte olan nakliye çalışmaları birkaç farklı güzergah kullanılmak suretiyle devam etmektedir.

Genel itibarı ile kullanılan güzergah İran ve Türkmenistan üzeri izlenen yol olsa da Gürcistan, Rusya, Kazakistan üzeri güzergah ile Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan üzeri güzergahlar da hatırı sayılır oranda kullanılmaktadır. Türk ve Özbekistan nakliye firmaları tarafından çoğunlukla ortaklaşa yürütülen araç tedarik organizasyonlarında üretici ve ihracatçı firmalarımıza araç tedarik sıkıntısı yaşatılmamaktadır.

Özbekistan’a yapılan ihracat yüklemeleri ağırlıklı olarak standart kuru yük kapsamında komple tır taşıması şeklinde ilerliyor olsa da son dönemlerde talep artışı gözlenen parsiyel ve kargo içerikli yük gruplarının nakliyesi de yine Türk lojistik firmalarınca gerçekleştirilmektedir. Parsiyel ve kargo yükü kapsamında bulunan ticari ürünlerin taşınması işlemleri İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapmak kaydı ile gerçekleşmektedir. İstanbul dışında bulunan parsiyel kapsamlı ticari yüklerin Özbekistan nakliye çalışmaları adı altında yürütülmesinde taşıma yapan araçlar komple tır taşımacılığında uygulanan işlemlerle aynı şekildedir. İstanbul’da bulunan Erenköy ve Muratbey gümrüklerinde ihracat gümrük işlemlerinin tamamlanmasının akabinde yola çıkan parsiyel nakliye araçları komple tır taşımacılığından izlenen yöntem ve güzergahlar kullanılarak yola devam etmektedir.

Türkiye’den Özbekistan’a yapılan lojistik çalışmalarında standart yük taşımacılığının yanı sıra gabari dışı durumunda bulunan ağır nakliyat yük grupları, yaş sebze ve meyveler ile kimyevi maddeler gibi ısı ayarlı olarak taşınması gereken yük grupları ve konteyner içerisinde taşınması gereken yük gruplarının nakliye işlemleri de yine ülkemiz genelinde faaliyet göstermekte olan lojistik şirketlerimizce yapılmaktadır. Lojistik firmalarımızın tamamına yakını C2 yetki belgesi sahibi olup tüm araçlarını tır karnesi ve cmr sigortası güvencesine yola çıkarmaktadırlar. İhracatçı firmalarımızın portföyünde yer alan nakliye firmalarımız yapmakta oldukları taşıma işlerinin devamlılığı açısından hem uygun taşıma fiyatları hem de kaliteli hizmet sunma hedefleri ile ilerleme gayretleri içerisinde bulunmaktadırlar.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları