Yıl olmuş 2021! Yer Kayseri Sarız…Alo bu sesi duyan var mı?

Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı Fettahdere Mahallesi sakinleri kimseyle iletişim kuramıyor. Bu durum nedeniyle mahalle sakinleri isyanda...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yıl olmuş 2021! Yer Kayseri Sarız…Alo bu sesi duyan var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı Fettahdere Mahallesi sakinleri telefon ve internet hatlarının çekmemesi nedeniyle zor günler geçiriyor.
Kayseri'ye 140, Sarız'a ise 15 kilometre uzaklıktaki mahallede yaşayanlar, iletişim sıkıntısının giderilip, sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Türkiye'nin uzay çağı atılımlarına rağmen teknolojik imkanlardan yeterince yararlanamadıklarından yakınan mahalle sakinleri, yaşanan sorunun çözümü için yetkililerden yardım  beklediklerini ifade etti.
"AMBULANS ÇAĞIRMAK İÇİN TEPEYE ÇIKIYORUZ"
100 haneli mahallenin yerleşik nüfusunun büyük bir bölümünü yaşlıların oluşturduğunu, bu nedenle iletişimin daha büyük önem kazandığının altını çizen Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Daşkın, özellikle acil durumlarda sağlık kurumlarına ulaşılamaması nedeniyle kalp, şeker tansiyon gibi kronik rahatsızlığı bulunanların ölümle burun buruna geldiklerini söyledi. Ambulansın gerekli olduğu acil durumlarda telefonlar çekmediği için yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tepeye yürümek durumunda kaldıklarını, bu durumun hem kendileri hem de acil durumdaki hastalar için büyük bir risk taşıdığına dikkati çeken Daşkın, "Mahallemizde maalesef telefon ve internet erişimi yok. Özellikle şehirlerde yaşayan gençlerimiz bu yüzden buraya gelmek istemiyorlar. Okula giden öğrencilerimiz de uzaktan eğitim dolayısıyla internet olmadığından dolayı büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Acil durumda olan hastalara ambulans çağırmak için gece yarısı yaklaşık bir kilometre yürüyerek tepeye çıkmak zorunda kalıyoruz. Ambulans gelse dahi sağlıklı iletişim kurulamadığından sağlık görevlileri hastaya erken müdahale etmekte zorlanıyor. Sorunun çözümü için yaptığım bütün girişimler sonuçsuz kaldı. Muasır medeniyetler seviyesini benimsemiş ve 2023 vizyonu doğrultusunda teknolojik atılımlar yapan ülkemize yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılması için yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 
ÖĞRENCİLER DERSLERE KATILAMIYOR!
Sarız Çok Programlı Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerinden Medine Salma da, uzaktan eğitim döneminde internetin çekmemesi nedeniyle canlı derslere katılamadığından dolayı 9. sınıfa dair yeterli bilgi edinemediğinden yakınarak, bir yılının heba olduğunı söyledi. 
"ÇOK SAYIDA HAYVANIMIZ DA TELEF OLDU"
Çiftçi Ali Canpolat da telefon hatlarının çekmemesi nedeniyle acil durumlarda veterinere ulaşamadığından çok sayıda hayvanının telef olduğu dile getirdi. Mahalle sakinleri, özgürce konuşabilecekleri günler için umutlu bir bekleyiş içerisinde. Bakalım yetkililer, bu sesi duyacak mı?