Orta Doğu'daki gerginlik finansal piyasaları nasıl etkiler? Profesör Boztosun'dan önemli açıklama

Kayserili Finans Profesörü Derviş Boztosun dünya ve ülkemizin finansal gündemi etkileyebilecek son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Orta Doğu'daki gerginlik finansal piyasaları nasıl etkiler? Profesör Boztosun'dan önemli açıklama

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun dünya ve ülkemizin finansal gündemi etkileyebilecek son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

1 Nisan tarihinde İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği konsolosluk binasına saldırısı sonrasında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmiş gergin olan Orta Doğu daha gerilmişti. İran'ın misilleme yapma ihtimali ile savaşın daha geniş alana yayılması da gündeme gelmişti. Dünyada ve ülkemizde finansal piyasaları yakından etkileyebilecek olan bu gelişme hakkında Kayserili Finans Profesörü Derviş Boztosun önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Derviş Boztosun, "Netanyahu'nun amacı ABD'yi İran'la çatıştırmak, ABD ise şimdilik bu savaşı istemiyor. 5 Kasım 2024 ABD Başkanlık seçimi olduğu için İran-İsrail savaşı çok büyümez" dedi.

Orta Doğu'daki olaylar sonrasında kripto borsalarında da satışlar gelmiş Bitcoin 72.800 dolardan 65.000 bin dolara kadar düşüş göstermişti. Kripto borsaları içinde Prof. Dr. Boztosun, önümüzdeki hafta kripto borsalarının toparlanacağını belirtti.

Diğer yandan Prof. Dr. Boztosun, bayram tatili sonrasında 15 Nisan Pazartesi günü işlemlere başlayacak olan Borsa İstanbul için ise yaşanan gelişmeler çerçevesinde Borsa'nın bir bdalgalanma yaşayabileceğini sözlerine ekledi.