Ölümünün 13. yılında açıldı

Türk siyasetinin önemli isimlerinden, eski başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adını taşıyan bulvar, ölümünün 13. yılında açıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Ölümünün 13. yılında açıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Türk siyasetinin önemli isimlerinden, eski başbakanlardan Prof. Necmettin Erbakan’ın ismini taşıyan bulvar, merhum başbakanın ölümümün 13. yılında açıldı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarını’ havaalanının yanından Kuzey Çevreyoluna bağlayacak bulvarın açılışına Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 13 yıl önce hayatını kaybettiği belirterek,  “Bugün merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümü. Ahirete irtihal edişinin 13’üncü sene-i devriyesi, rahmetle, minnetle anıyoruz. Geçmişten ders alarak, ibret alarak, önümüze bakarak, şehrimizi, ülkemizi daha güzel geleceklere hazırlama yönünde gayret gösterme durumundayız. Bu anlayış içerisinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Ölümünün 13. yılında açıldı
Açıklamasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi mirasına sahip çıkan ifadelere yer veren Büyükkılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:    “Bu çalışmaları yaparken, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın şahsında, onun dünya görüşünü, felsefesini sahiplenerek yol alan, geçmişte kendisinin il başkanlığını yapmış, milletvekilliğini yapmış, belediye başkanlığı sürecinde bulunmuş birisiyim. Çok şükür şimdi savunma sanayiinde geldiğimiz boyut, uyduya gönderdiğimiz araçlar, uzaya gönderdiğimiz astronotumuz derken, zamanında tanklarımızı, uçaklarımızı biz yaparız diyen büyüğümüzün, anlayışının, felsefesinin, onun öğrencileri, onun dava adamı dediği kişiler tarafından bu hizmetlerin hayata geçirilmesi çok önemli ve anlamlıdır.” 

Ölümünün 13. yılında açıldı

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a şehirde gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkür ederek, “Burada bütün Türkiye için çalışmalar devam ederken, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha büyük ve daha güçlü olmak için her türlü fırsatı ve imkânı değerlendirmek suretiyle faaliyetlerimizi sürdürürken, Cumhur İttifakı çatısı altında faaliyetler somut sonuçlar verirken, diğer taraftan hem illerimizde hem de Kayseri’mizde ciddi çalışmalar yapılmakta” dedi.
Ölümünün 13. yılında açıldı