Neden suskunlar, neden ikinci askı süresi bekleniyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, 'Çiftçi mağdur' açıklaması yaptı.

Neden suskunlar, neden ikinci askı süresi bekleniyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Her yıl Şubat ayında ödenmesi gereken, gübre ve mazot desteklenmesi Mart ayının sonuna gelmiş olmasına rağmen ödenmedi” diyen CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi  Gonca Yelda Orhan, “2020 yılının gübre ve mazot desteklenmesi 1.İcmal listesi kesinleşmiş olmasına rağmen bu listeye ek bir zam vererek 2. İcmal listesini bekleterek ödemeler yapılmamıştır” diye konuştu.
Orhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Bugün bakıldığında bakanlık listesinde zamlı fiyatlar güncellenmemiş olup. Burada amaç zam vermiş gibi göstererek oyalama taktiğimimdir. Çiftçiyi mağdur etmemek için neden 1. İcmal listesinin ödemesi yapılmıyor? Çiftçinin kesinleşmiş olan desteklenecek dekar miktarı belli iken, neden ikinci bir askı süresi bekleniyor? Bu konuya ilişkin çiftçinin temsilcisi olan Ziraat Odaları Birliği neden suskun? Çiftçinin desteği Anayasal bir haktır. Ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi sürecinde üretimin, çiftçimizin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serilirken, bizleri doyuran, besleyen, efendimiz olan, üreten çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz, çiftçimizin her daim yanında olarak bu zorlu süreçte destek olacağız”