MYK'ya kim girecek?

MYK'ya kim girecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 18 Mart’ta yapılacak olan 12’inci Olağan Büyük Kongre hazırlıkları sürerken, parti içinde de hareketlilik var. Bu konuda Kayseri İl teşkilatında da Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) kimlerin gireceği merak konusu oldu. MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy’un bir süre önce 38 Kent TV’de, “Genel Merkez ne görev verirse yerine getiririm, ancak Talas Belediye Başkanlığına aday gösterilirsem de yüzde yüz alacağıma inanıyorum, iddialıyım” açıklamasını yapması ile birlikte MYK’da Kayseri dengelerinin de değişebileceği konuşuluyor. Ersoy’un, MYK’da görev almaması ve parti yönetiminin de “Talas adaylığı” konusunda yeşil ışık yakması MYK için parti kulislerinde dikkat çeken isimler konuşuluyor. MHP İl Başkanı Ersoy, yine 38 Kent TV’de katıldığı ve  Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu “Sansürsüz” programında kendisinin MYK’da görev almaması durumunda teşkilat olarak Selahattin Metin ismini aday göstereceklerini açıklamıştı.

 Parti içinde bazı çevreler ise, İl Başkanı Baki Ersoy’un MYK adayı olarak Selahattin Metin ismini açıklamasına şaşırdıklarını, çünkü parti kurullarında bu yönde bir fikir birliğinin oluşmadığını belirtmesi “MHP’de MYK bilmecesini” ortaya çıkardı.

 Diğer yandan parti genel merkezinde etkin bir konuma gelen ve genel merkeze zorlu ve tartışmaları süreçlerde desteği ile de dikkat çeken Ersoy’un, bu yönde Ankara’da genel merkez yöneticileri ile de sık sık görüşmeler yaptığı belirtilirken, parti kulislerinde yine bireysel olarak MYK için nabız yoklayan ve Ankara’da görüşmeler yapan diğer bazı isimlerin olduğu da konuşuluyor. Özellikle Ankara’ya sık giden, hatta neredeyse partinin Salı günleri yapılan grup toplantılarını kaçırmayanlar  arasında yer alan Kayseri eski Milletvekilleri; Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz’ın da bu konuda görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.

Yine partinin eski İl Başkanlarından ve aynı zamanda Milletvekili adayları arasında da yer alan Mazhar Gündoğ ismi de “parti MYK’sında görev alabilecek” isimler arasında gösteriliyor.

 PARTİNİN ERSOY KARARI SONRASI DURUM DAHA DA NETLEŞECEK

 Ortaya çıkan bu tablonun ardından şimdi Kayseri kamuoyu ve MHP çevreleri, İl Başkanı Baki Ersoy ile ilgili parti genel merkezinin vereceği kararı merak ediyor. Çünkü MHP’deki adaylık kilidi Ersoy’un durumunun netleşmesi ile birlikte çözülecek.

Ersoy’un ileriki süreçte  “Milletvekilli adayı ya da Talas Belediye Başkan adayı mı olacağı, yoksa parti MYK’sında mı görev alacağı şimdiden merak konusu oldu.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, gelecek döneme yönelik hedeflerinden ipuçları vermesi ve aynı zamanda kendisinden sonra parti İl Başkanlığı için Serkan Tok’un ismini de işaret etmesi, “Ersoy, yolunu çizdi. Ankara ya da Talas yolu göründü” yorumlarını beraberinde getirirken, “MYK’ya kim girecek?” sorusu da cevabını arıyor. Haber: Cafer ZENGİN