'Mobilya sektörünün sorunlarını çözeceğiz'

'Mobilya sektörünün sorunlarını çözeceğiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği, 17 Şubat’ta genel kurul yapacak. Yapılacak seçimde başkanlığa aday olan Tuncay Sabuncu,  Kayseri’de Mobilya sektörünün sorunlarla boğuştuğunu belirterek, “Artan sorunların çözümü için adayım” dedi. İnegöl Mobilyası’nın Kayseri’yi geçtiğini ve şu an Organize Sanayi Bölgesi’nden faaliyet gösteren firmaların da İnegöl mobilyasının “Koltuk değneği” olduğu yönünde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 Kısa adı KAYMOS olan Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği, seçimli genel kurul yapacak. Mevcut Başkan Yakup Deveci’nin karşısına aday olarak çıkmaya hazırlanan Tuncay Sabuncu, mobilya sektörünün birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirtti.

17 Şubat 2018 cumartesi günü yapılacak olan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Sabuncu, “KAYMOS, daha etkin hale getirilmelidir. Kayseri mobilyasını tüm Türkiye’ye daha iyi tanıtmak lazım. Şu an derneğin STK’larla, yerel yönetimlerle iletişimi iyi değil. Üyelerimizle bir araya gelip, yaşanan sorunlara ortak çözüm bulmayı hedefliyoruz.  Mevcut yönetim fuar konusunda da başarılı değil. Son ana kadar Kayseri fuarına katılacağız dendi ve son anda vazgeçildi. Firmalar bu durumdan olumsuz etkilendi. Hem KAYMOS’un hem de Ticaret Odası’nın prestij kaybına neden oldu” dedi.

“KAYSERİ NE YAZIK Kİ FUARLARDA SÖZ SAHİBİ DEĞİL”

Fuarların ürünlerin tanıtımı, şehrin tanıtımı için en güzel zaman ve mekanlar olduğunu dile getiren Sabuncu,  şunları söyledi: “Birileri ile küserek, başka kurumlar ile dargın olarak,  ben yaptım egosuna kapılarak değil, el birliği içerisin de diğer kurumların yaptığını da göz önünde bulundurarak festival havasında Kayseri’de fuarlar yapmamız gerekir. İnegöl bile yılda 2 defa fuar yapıp, üstüne gidip İstanbul fuarına katılıyor. Biz Kayseri’de bir tane fuarı bile sağlıklı yapamıyoruz. Bunun yanında İstanbul fuarında yer konusunda sıkıntılar oluştu. Esnaflar yer konusunda kötü yerlerde stant açtıklarını belirtiyor. Ne yazık ki İstanbul fuarında Kayseri söz sahibi değil, oysa İnegöl’den fazla olmalı”

 “PROJELERİMİZ VAR, KAYSERİ’DE NİTELİKLİ MAL ÜRETİLECEK

İnegöl mobilyasının Kayseri’yi geçtiğini ve şu an Organize Sanayi Bölgesi’nden faaliyet gösteren firmaların da İnegöl mobilyasının “Koltuk değneği” olduğu yönünde dikkat çeken açıklamalar yapan Sabuncu,  “Şu anki Organize’deki algı, Kayseriler İnegöllülerin koltuk değneği şeklinde. Biz bu durumdan Kayseri Mobilyası’nı kurtarmak istiyoruz. Kayseri mobilya üretiminde lider ama ne yazık ki bu alanda söz sahibi değil. Kayseri sadece birbirini taklit eden, modelleri kopyalamaya çalışan, en ucuz mal yaparak satan bir pazar haline gelmeye başladı. Biz bu konuda iddialıyız. Üniversiteden görüştüğümüz arkadaşlarımızla projeler hazırladık, seçilirsek projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu projelerimizle birlikte kopya mallar yerine nitelikli ürünler üretilecek. Kayseri nitelikli mal üreten ve satan bir konumda olacak” şeklinde konuştu.

“TASARIM MERKEZİ DOĞRU KULLANILMALI”

Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin kurduğu tasarım merkezini de önemsediklerini ve desteklediklerini ifade eden Sabuncu, “Bu tasarım merkezi doğru kullanılırsa, üyelere çok fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bunu yapmak içinde kurumlar arasında doğru iletişim kurmak gerekir. Biz üyelerimizin hakkını arayacağız. Kırgınlıkların bu sektöre faydası yok.  Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dik duracağız, ama diklenmeyeceğiz”  ifadelerini kullandı.

Haber. Murat TELLİOĞLU