MHP Milletvekili Ersoy, Kayseri'nin en büyük problemini açıkladı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'nin sorunlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

MHP Milletvekili Ersoy, Kayseri'nin en büyük problemini açıkladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Olay Türk TV’de konuştu. “Sansürsüz Ramazan Özel” programında Gazeteciler; Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Ersoy, Kayseri’nin en önemli probleminin işsizlik olduğunu söyledi.
“İNSANLAR İŞ ARIYOR”
“En büyük problem işsizlik, halkın nabzını tuttuğumda insanlar iş arıyor” diyen Ersoy,  “Bazen böyle söylemler oluyor, ‘OSB’de birçok iş var, burada çalışılmıyor,  iş beğenmezlik var. Masa başı iş isteniyor’ gibi söyleniyor, ama Kayseri’de mezuniyet durumlarına baktığımızda kişilerin, bölümlere bakınca iş konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu konuda özel bir çalışma yapılabilir. Üretime ya da tüketime dayalı olabilir. Biz bir yer yapıp, burada mutlak süratle bu açığa karşılık verebiliriz. Bununla alakalı birçok proje yapılabilir” dedi.
“PANDEMİDEN DOLAYI O PROJEYİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK”
Aylar önce sosyal medyadan yaptığı “Kayseri’ye günlük 1 Milyar TL getirecek projemiz var” paylaşımı ile ilgili de açıklama yapan MHP Milletvekili Baki Ersoy, “7-8 ay önce paylaşım yaptım, 1 milyar TL getirecek projemiz var diye. Pandemiden dolayı yerine getiremedik. Açıklayacaktım, açıklayamadım. Proje üretilebilir, yapılabilir. Birinci problem iş problemi. Oturup, analiz yapıp değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
“ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA, MALİYETLER O KADAR YÜKSELMİŞ Kİ…”
İkinci problemin tarımsal alanda yaşandığını belirten ve tarımsal alanda da çiftçilerin büyük problemlerinin olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Ersoy, Kayseri’nin dört tarafının barajlarla çevrili olduğunu, ancak sulu tarım yapılamadığını belirtti. “Çiftçilerin problemleri var, onlarla dertlenmemiz gerekiyor” diyen Ersoy, şu ifadeleri kullandı: Sulama problemleri var. Sulu tarım yapılamıyor. Çiftçilerle alakalı hacizler oluyor. İyileştirmeler olmuyor mu? Oluyor, ama bunlarda yeterli olmuyor. Maliyetler o kadar yükselmiş ki. Yapısal bir problem. Ziraat Odası, birlik başkanları var, dinlememiz lazım. Mera problemleri var. Bunu hep beraber konuşmamız lazım” dedi.
“KÜÇÜK ESNAF ÇOK ZOR DURUMDA”
Esnafların da yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Ersoy, “Esnafın sıkıntıları büyük. İş yapamadılar, para kazanamadılar ve zarar ettiler. Kötü durumdalar. Bunlarla alakalı da mutlaka, devletimiz elinden geleni yapıyor. Kısa çalışma ödenekleri ciddi katkı sağladı, ancak küçük esnaf gerçekten çok zor durumda. Şu anda bunlarla akalı çalışma yapılabilir” ifadelerini kullandı.
BELEDİYELERLE İLGİLİ DÜŞÜNDÜREN AÇIKLAMA
Ersoy, esnafa yönelik  belediyeler nezdinde de çalışma yapılabileceğine dikkat çekerek, “Kayseri özelinde de yapılabilir. Belediyelerle çalışma yapılabilir. Şimdi onların bütçeleri... demek ki böyle bir durum söz konusu değil. Mutlak süratle destek verilmesi kanaatindeyim” sözleri ile de dikkat çekti.

Programın tamamını izlemek için TIKLAYIN