Meclis bugün olağanüstü toplanıyor

CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekillerinin çağrısıyla TBMM bir kez daha olağanüstü toplanıyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Meclis bugün olağanüstü toplanıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekillerinin bazı vergilerdeki artışlar ve ekonomik krizle ilgili genel görüşme yapılması önergesi ve yasama çalışmasına devam edilmesi talebi ile yaptıkları çağrı üzerine 25 Temmuz 2023 Salı günü olağanüstü toplanan TBMM bir kez daha olağanüstü toplanıyor. CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri bu kez TBMM’nin kamuoyunu meşgul eden Akbelen’deki ağaç katliamı için toplanmasını istedi. Yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan talep üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, 8 Ağustos 2023 Salı günü saat 15.00'te toplantıya çağırdı. 
25 Temmuz 2023 tarihinde yapılan olağanüstü çağrı sonrası Cumhur İttifakı milletvekilleri, yapılan sayıma katılmamış, yeterli çoğunluk sağlandıktan sonra ise salona girerek muhalefet partilerinin önergelerine ret oyu vermişti. 
Cumhur İttifakı milletvekillerinin bu kez nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu olurken; AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla toplantıya katılmak üzere sabahın erken saatlerinde Ankara’ya gittiğini duyurdu.