Kuduz ve şarbon alarmı!

Kuduz ve şarbon alarmı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de son aylarda art arda yaşanan şarbon ve kuduz vakaları dikkat çekti. Yetkililerin, bir süre önce ortaya çıkan vakalara anında müdahale ederek, ortaya çıkabilecek olumsuzlukların da önüne geçtiği ifade edildi.

 

 

Edinilen bilgiye göre, Oruç Reis Mahallesi’nde il dışından gelen ve 1 gece Kayseri’de kalan  büyük baş hayvandan şüphelenen vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi.  Bunun üzerine Tarım Müdürlüğü görevlilerince

şüphelenilen büyük baş bir hayvandan numune alınarak, inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında şarbon hastalığı tespit edildi. Yetkililerin, büyükbaş hayvanın geldiği ile de resmi yazıyla durumu ilettiği ve uyardığı ifade edildi.

 

AKİN’DE KUDUZ KARANTİNASI

Diğer yandan Kocasinan İlçesine bağlı Akin’de de yaklaşık 1 ay önce meydana gelen olayda, kuduz vakasına rastlanılınca bölgede karantina uygulaması yapıldığı bildirildi. Bölgede ölen bir köpekten şüphelenilmesi üzerine köpekten  numune alan yetkililer, daha sonra numuneyi incelenmesi için Ankara’ya yani Tarım Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kuduz Teşhis Laboratuvarı’na elden gönderdi. Yapılan incelemede kısa sürse sonra köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Akin’de karantina uygulamasının uygulandığı ve sorunun giderilmesinin ardından karantina uygulamasının sona erdirildiği dile getirildi.

2 PUMA ŞARBON’DAN ÖLDÜ!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde de biri dişi diğeri erkek olmak üzere 2 puma hayatını kaybetti. Bu konuda yetkililer harekete geçerek, pumaların ölüm nedenini araştırdı. Yapılan inceleme sonrasında pumaların yedikleri etten bulan şarbon hastalığı nedeniyle öldükleri ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri ise, bu konuda gerekli tüm önlemlerin alındığını ve insan sağlığını tehdit edecek bir durumun olmadığını belirtti.