"Kudüs onurumuzdur!"

&quotKudüs onurumuzdur!"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milli Türk Talebe Birliği Kayseri İl Başkanı Akın Kaya, ABD’nin skandal Kudüs kararı hakkında açıklamada bulundu. Kaya açıklamasında, "ABD’nin, Kudüs’ü siyonizmin başkenti olarak tanıyacağına ilişkin ifadeleri en hafif tabirle akıl tutulmasıdır" dedi.
Milli Türk Talebe Birliği Kayseri İl Başkanı Akın Kaya, ABD’nin skandal Kudüs kararı ile ilgili olarak, "Kudüs, biz Müslümanlar için insanların ikamet etmek maksadıyla toplandıkları bir şehirden ibaret değildir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı içinde bulunduran bir belde-i muhayyeredir" ifadesinde bulundu.
Kaya açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Bu beldelerin huzurunu kaçıran elbet Allah’ın lanetine uğrayacaktır. ABD’nin, Kudüs’ü siyonizmin başkenti olarak tanıyacağına ilişkin ifadeleri en hafif tabirle akıl tutulmasıdır. Ülkesi içindeki ve dışındaki müslüman ümmeti yok saymaktır. Bu akıl tutulmasına ilk ağızdan karşı çıkan tek ülke Türkiye olmuştur. Bizler; dünya mazlumlarının hamisi, tarihi sorumluluğunun bilincindeki Türk devleti ve milletinin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu sorumluluğun bilincinde olan ve yerine getiren Cumhurbaşkanımızın yanındayız ve Kudüs’ün sonsuz destekçisiyiz.
"Kudüs onurumuzdur!"
Müslümanların uyanış ve dirilişi kader-i mutlaktır. Dünya üzerindeki hiçbir güç, Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyemeyecektir. Bilinmelidir ki; herkes yalnız bıraksa da biz Filistin’i, Kudüs’ü yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Kudüs onurumuzdur!"