'Melikşah Arsalarında Nitelikli Dolandırıcılık Davası'nda dosyalar ayrıldı

'Melikşah Arsalarında Nitelikli Dolandırıcılık Davası'nda dosyalar ayrıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi’nin kurucu vakfı Burç Eğitim Vakfı mütevelli heyeti üyeleri ile ilgili ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘silahlı terör örgütü üyelik ve yöneticilik’ suçlarından, aralarında Boydak Holding eski CEO’su Memduh Boydak, Hamdi K., Ahmet T., Halit G. gibi isimlerin olduğu 31 sanığın yargılandığı dava ikinci gün de devam edildi. Mahkeme verdiği ara kararda dosyaların tefrikine karar verdi.
31 SANIKLI DAVANIN İLK CELSESİ’NDE İKİNCİ GÜN
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik gerekçesiyle 250 kişilik Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu’nda yapılan davada başka suçtan tutuklu sanıklar Ahmet M., Ahmet T., Bülent Ü., Ekrem H., Halit G., Halit Ş., Hamdi K., Mahmut D.M., Mehmet F., Memduh Boydak, Necmi S., Veli D. ile tutuksuz sanıklar A.C, A. A., A. E., A. E., C.T., E.T., E.K., E.K., M.F.G, M.Ç., M.K., M.K., N.O., Ö.B., R. Ö. hazır bulundu.
4 SANIK FİRARİ
Sanıklardan Sıtkı Baş, Ertuğrul Topçuhasanoğlu, İlhan Miraboğlu ve Özcan Karasu ise bu dava dosyasında firari sanık olarak yakalaması bekleniyor.
25 MÜŞTEKİ VAR
A.K., A.Ç., A.D., A.Ş., A.A., C.V., C.D., F.B., H.Ö., H.Ö., İ.E., İ. A., İ. K., M.Ş., M.Y., M.B., M.A., M.P., M. Ş., S.K., T.E., Y.B., Y.K ve Melikşah Üniversitesi Rektörlüğü müşteki konumundalar.
102 SAYFALIK İDDİANAME
31 sanık hakkında, 16 farklı olayda yargılanan tüm sanıklar hakkında 25 müştekinin ‘Fetullah Gülen terör örgütü adına hareket eden şüphelilerin dini inanç ve duyguları istismar ederek, kamu kurum ve kuruluşlarının aracı kullanmak suretiyle dolandırıcılık suretiyle arsalarını almaya çalıştıkları ve ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütü üyelik ve yöneticilik’ suçlarından dava açıldı.
Davanın ikinci gününde başka suçtan tutuklu sanık Melikşah Üniversitesi Genel Sekreteri Sanık V,D,’nin ifadesinin alınmasının ardından, müştekilerin ifadeleri alındı.
DOSYALAR TEFRİK EDİLDİ
Müştekilerin ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, verdiği ara kararda dosyaların tefrikine, sanıkların bu dosya ile başka davalarda yargılandıkları dosyalar ile birleştirilmesine, bir kısım sanıkların ise bu davada yargılanmalarının devamına karar verilerek duruşmayı Nisan 2018’e erteledi.