Komisyon o okula neden gitmedi?

Down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireyler ile ailelerinin sorunlarının tespiti ve çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan Araştırma Komisyonu üyeleri, dün Kayseri'ye geldi.

Komisyon o okula neden gitmedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireyler ile ailelerinin sorunlarının tespiti ve çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan Araştırma Komisyonu üyeleri, dün Kayseri’ye geldi. Kentte bazı temaslarda bulunup, okul ziyaretleri gerçekleştiren komisyonun bir süre önce zihinsel engelli öğrencinin kötü muameleye maruz kalmasıyla gündeme gelen ve olayla ilgili de soruşturma başlatılan 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etmemeleri dikkat çekti.  Diğer yandan komisyonun ziyaret programında olduğu ifade edilen 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi’nin daha sonra programdan çıkarıldığı öğrenildi.

Aralarında CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Milletvekili Hülya Nergis’in de yer aldığı ve AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in de başkanlık ettiği  12 milletvekilinden oluşan Türkiye Büyük Meclisi Araştırma Komisyonu Üyeleri, dün kentte bazı incelemeler de bulundu.

 Down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireyler ile ailelerinin sorunlarının tespiti ve çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan Araştırma Komisyonu üyeleri, protokol ziyaretlerinin ardından Melikgazi İlçesinde bulunan ÖZKAR Özel Eğitim Uygulama Okulunda incelemelerde bulundu. Burada okul hakkında bilgi alan komisyon üyeleri, aynı zamanda Wyndham Grand Kayseri Otelinde toplantı da yaptı.  Kente incelemeler de bulunup, araştırmalar yapan komisyon üyelerinin, 75. yıl Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etmemeleri de dikkat çekti.

OKUL ZİYARET LİSTESİDEN ÇIKARTILDI

75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde bir süre önce meydana gelen olayda zihinsel engelli öğrencinin kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin sosyal medya yer alan görüntüler tepki toplamıştı. Valilik, olaya karışan görevlilerin açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Dün kentte gelen komisyon üyelerinin okulu ziyaret edip, olayla ilgili araştırma yapması beklenirken, okulun ziyaret programından son anda çıkarılması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Diğer yandan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın da okulun ziyaret listesine alınması konusunda komisyona öneride bulunduğu, ancak beklenen ziyaretin yapılmadığı öğrenildi. Haber: Cafer ZENGİN