Kocasinan'da 'Mültecilerle ilgili gündem maddesinin' perde arkasında ne var?

Kocasinan'da 'Mültecilerle ilgili gündem maddesinin' perde arkasında ne var? Projenin asıl amacı ne? Meclis üyeleri yanıltıldı mı? Düşündüren tablo!

Kocasinan'da 'Mültecilerle ilgili gündem maddesinin' perde arkasında ne var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Meclisi gündemindeki konuşları görüşüp karara bağlamak için toplandı. Toplantıda tartışmalı madde dikkat çekti. “Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından desteklenen ‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ ortak kullanım tesisleri hibe programına proje sunulması ve sunulan projede kurumu temsilen ve imzalamaya belediye başkanına yetki verilmesi” talebi akıllarda soru işaretleri bıraktı. 
ÇOLAKBAYRAKDAR “AMACIMIZ ÇİFTÇİLERE, TARIMA EĞİTİM PLATFORMU KAZANDIRMAK” DEDİ AMA…
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanacak fon ile birlikte proje kapsamında Tarım Okulu’nun kurulacağını belirterek, projenin Sanayi Bakanlığı öncülüğünde yürütüleceğini ve başvurunun da oraya yapılacağını dile getirdi. “Mültecilere yönelik proje” diyen Muhalefetin karşı çıktığı taleple ilgili Çolakbayrakdar,  “Amacımız çiftçilerimize, tarıma bir eğitim platformu kazandırmak, AB’den destek almak üzere girişim içindeyiz” ifadelerini kullandı.
MUHALEFET: SURİYELİLERE, AFGANLARA YÖNELİK PROJE…
Ancak muhalefet bu açıklamalardan tatmin olmadı ve talebe karşı çıktı. İYİ Partili Erhan Özhan, “Bu talepler hoş gibi görünen, ancak ülkemizde  göçmeleri yerleşik hale getiren çalışmalar” dedi. Diğer bazı muhalefetteki Meclis üyeleri de talebin Suriyeli ve Afganlara yönelik olduğunu savunarak, karşı çıktı. Talep İYİ Parti ve CHP’li Meclis üyelerinin karşı oyuna rağmen, AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 
İŞTE MECLİS’TE ÇOLAKBARYAKDAR’IN “AMACIMIZ ÇİFTÇİLERİMİZE, TARIMA BİR EĞİTİM PLATFORMU KAZANDIRMAK” DEDİĞİ PROJENİN ASIL AMACI!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından AB’den sağlanan 26.4 milyon avro destekle hayata geçirilen ve hazır giyimden tarıma tüm sektörlerde desteklerin sağlanacağı belirtilen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi” (ENHANCER) neyi amaçlıyor? 
“MÜLTECİLERİN İSTİHDAMININ ARTTIRILIP, GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE DAHİL OLMASINI AMAÇLANIYOR”
Türkiye'de geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin istihdam imkanlarını arttırıp yaşam koşullarını iyileştirmek suretiyle onların sosyo-ekonomik katılımına katkıda bulunmayı amaçlayan Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve ICMPD tarafından yürütülen bir projedir.Türkiye’de geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi topluluklar arasında potansiyel girişimcilerin ileri seviyelerde beceriler kazanması, iş bağlantılarının geliştirilmesi, politika koordinasyonunun iyileştirilmesi ve sosyo-ekonomik uyum için ulusal, bölgesel ve yerel aktörlerin katılımı dâhil olmak üzere çeşitli pratik sonuçları hedefliyor. Proje ile geçici koruma sağlanan Suriyelilerin girişimcilik ekosisteminde konumlandırılması mümkün kılınarak, bu konuda ev sahibi toplulukların kapasitesi güçlendirilmeye çalışılacak.


İLLER ARASINDA KAYSERİ’DE VAR
48 ay boyunca İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri ve Hatay’dan oluşan 48 vilayette gerçekleştirilecek ve Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin girişimcilik ekosistemine dahil olmasını sağlayıp, yerel toplumun sahip olduğu potansiyeli daha da arttırmasını amaçlayan projenin açılışı önceki yıl dijital platformda gerçekleşmişti.

KOCASİNAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN