Kocasinan Belediye Meclisi'nde tartışmalı 'Mülteci maddesi!' Muhalefet kabul etmedi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından desteklenen AB destekli proje için Meclis'ten yetki istedi. Muhalefet, 'Bunlar Suriyeli, Afgan gibi mültecileri ülkemizde yerleşik hale getiren çalışmalar' diyerek, bu talebe karşı çıktı.

Kocasinan Belediye Meclisi'nde tartışmalı 'Mülteci maddesi!' Muhalefet kabul etmedi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Meclisi gündemindeki konuşları görüşüp karara bağlamak için toplandı. 11 maddenin görüşüldüğü toplantıda tartışmalı bir madde dikkat çekti. “Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından desteklenen ‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin Geliştirilmesi’ ortak kullanım tesisleri hibe programına proje sunulması ve sunulan projede kurumu temsilen ve imzalamaya belediye başkanına yetki verilmesi” talebi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanacak fon ile birlikte proje kapsamında Tarım Okulu’nun kurulacağını belirterek, projenin Sanayi Bakanlığı öncülüğünde yürütüleceğini ve başvurunun da oraya yapılacağını dile getirdi.
ÇOLAKBAYRAKDAR: AB FONLARINDAN YARARLANMAK İSTİYORUZ
Çolakbayrakdar, “Bu projeye başvurmak için yetki istiyoruz. Eğitim programı için fonlardan yararlanmak istiyoruz. Hedefimiz yurt dışı kaynakları kullanabilmek. Çiftçilerimize, tarıma bir eğitim platformu kazandırmak üzere girişim içindeyiz” ifadelerini kullandı. Ancak, bu duruma muhalefette bulunan Meclis Üyeleri karşı çıktı. Mültecilere yönelik bir çalışmanın hayata geçirilmek istendiğini ve bu yolla da kılıf bulunduğunu savunan İYİ Partili Meclis Üyeleri, talebe karşı çıktı.
İYİ PARTİLİ ÖZHAN: BUNLAR ÜLKEMİZDE  GÖÇMELERİ YERLEŞİK HALE GETİREN ÇALIŞMALAR
İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, “Bu talepler hoş gibi görünen, ancak ülkemizde göçmeleri yerleşik hale getiren çalışmalar. Gerek yerelde gerekse genelde bu politikalara biz engel olamasak da geleceğimize not olarak düşeceğiz. Bu nedenle bu tür girişimleri onaylamıyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından talep, AK Parti ve MHP'li Meclis üyelerinin oylarıyla yani oy çokluğuyla kabul edildi. İYİ Parti ve CHP'li üyeler, talebe karşı çıktı.

KOCASİNAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN