Klima Fiyatları Nelere Göre Değişkenlik Gösterir?

Klimalar temelde ayaklı klima, kaset tipi klima ve duvar tipi klima olmak üzere üç kategoride incelenebilir.

Klima Fiyatları Nelere Göre Değişkenlik Gösterir?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Günümüzde evlerde, ofislerde ve kurumlarda farklı tip klimalar kullanılır. Klimaların özellikleri kullanıldıkları mekanlara göre değişkenlik gösterdiği için klima fiyatları da aynı şekilde değişkenlik gösterir. Üç farklı klima tipi olan ayaklı, kaset tipi ve duvar klimalarının fiyatları teknolojik ve inovatif özelliklerine, yaktıkları enerji miktarına ve klimada kullanılan malzemelerin hammadde niteliğine göre değişkenlik gösterir. Sizler de kendinizin ve bulunduğunuz mekanın ihtiyaçlarını ve yapısal özelliklerini düşünerek klimalarınızı seçebilirsiniz. Öncelikle klima fiyatları neye göre değişiyor, nasıl farklılaşıyor birlikte bakalım.
Klima Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Klima fiyatlarını belirleyen en önemli unsurlardan birisi klimanızın sahip olduğu BTU değerleridir. BTU değeri arttıkça klimanızın motor gücü ve üflediği hava gücü artacağı için klimanızın fiyatı da bu doğrultuda artar. BTU değeri ise bulunduğunuz şehrin havası, yükseltisi ve klimayı konumlandıracağınız alan göre değişir. Örneğin metrekare olarak geniş olan bir yere düşük seviyede BTU klima taktırırsanız muhtemelen istediğiniz kalitede ortamın sıcaklığını değiştirmez. Bu nedenle klima seçerken kullanım alanına göre BTU değeri belirlemelisiniz. Ayrıca klimanızın hava üfleme gücü de klimanızın fiyatını etkiler. Salon tipi ayaklı klima fiyatları yüksek hava üfleme gücü olduğundan fiyatı biraz daha yükselebilir. Ayrıca klimalarda kullanılan teknoloji ve metal aletlerin kalitesi de fiyatlara etki eder. Klimalarda paslanmayı önlemek için kullanılan bakır tel ve boruların piyasa koşulları fiyatları arttırabilir. Ayrıca klimalarda sessizliği sağlamak için kullanılan ekstra teknolojiler ve otomatik açma kapama özellikleri de klima fiyatlarına etki eden unsurlar olarak karşınıza çıkabilir.
Klima Çeşitleri Nelerdir, Bu Çeşitlere Göre Klima Fiyatları

Klimalar temelde ayaklı klima, kaset tipi klima ve duvar tipi klima olmak üzere üç kategoride incelenebilir. Ayaklı klima daha çok büyük mekanlarda, ofislerde ve kurum ve kuruluşlarda tercih edilebilir. Eğer büyük ve geniş bir eviniz varsa da ayaklı klima tercih edebilirsiniz. Ayaklı klimalar dikdörtgen biçimde ve dik bir şekilde konumlanır. Yüksek motor gücü, daha uzak mesafelere hava üfleme gücü ve otomatik mod oda sıcaklığını yükseltmeden belli bir seviyede tuttuğu için fiyatları diğer klima türlerine göre daha yüksek olabilir. Kaset tipi klimalar ise iç üniteleri tavana dış üniteleri ise tavan boşluğuna monte edilen ve havayı tavandan yayan klima tipidir. Kaset tipi klima fiyatları seçeneklerini etkileyen en önemli unsur havayı eşit ve güçlü bir biçimde odanın her yerine dağıtması olacaktır. Tavanda olduğu için filtre temizliği önem arz eder. Zamanla biriken tozları filtresinden temizlemeniz üflediği havanın size daha rahat gelmesini sağlar. Duvar tipi klimalar ise evlerde ve ofislerde en çok tercih edilen klima türüdür. İç ünitesi duvara monte edilen yatay ve dikdörtgen biçimindeki klimanın dış ünitesi ise ev ya da ofisin dışına monte edilen bir kasadan oluşur. Duvar tipi klimalar split ve multi-split klimalar olmak üzere iki kısma ayrılır. Multi-split klimalar tek bir dış ünite ile çoklu kullanım imkanı sağladığından tercih edilir. 1 dış üniteye 8 iç ünite imkanı sağlayarak mekanları iklimlendirme prensibine göre soğutur. Duvar tipi klima fiyatları bu yüzden yakabileceği enerji miktarı, kullanım özellikleri ve kapasitesine göre değişkenlik gösterebilir. Duvar tipi klimalar diğer klima modellerine göre daha yaygın kullanılır ve çeşitliliği fazla olduğu için her bütçeye uygun klima bulma imkanı sunar.
Kaliteli ve Uygun Klima Fiyatları FujiPlus'ta!
FujiPlus, siz müşterilerine oldukça farklı modelde klima sistemi sunar. Duvar tipinden ayaklı klimaya kadar ihtiyacınıza göre bir modeli FujiPlus sitesinden seçebilirsiniz. Geniş servis ağı, garanti imkanları ve ücretsiz montaj hizmetleri ile FujiPlus klima ürünleri ile sizin yanınızda. Siz de ihtiyacınıza uygun modeli belirleyip, anında sipariş vererek FujiPlus ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.