Kimsenin adaylığı garanti değil

Kimsenin adaylığı garanti değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de bir süre önce yapılan kongrenin ardından yeniden il başkanı seçilen Hüseyin Cahit Özden, 38 Kent TV’de kongre sürecini ve gelecek döneme yönelik yapacakları çalışmalar hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. İl yönetimindeki görev dağılımı konusunda da bilgi veren Özden, deneyimli isimlerin yanına 3’er kişilik yeni isimleri de görevlendirdiklerini belirterek, “Bu arkadaşlarımız deneyimli isimlerin yanında çalışacak ve tecrübe kazanacak. Böylece ilerleyen dönemlerde de yönetim konusunda tecrübe sahibi olacaklar” dedi.

  “PARAŞÜTLE İNENLER” TARTIŞMASINA CEVAP VERDİ

 Özden, ayrıca 2019 seçimleri ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaparak, “Paraşütle gelenlere” kendisinin de karşı olduğunu ve parti teşkilatlarında görev yapmış, uzun yıllar emek vermiş isimlerin seçimlerde aday gösterilmesi gerektiğini söyledi. Partideki 3 dönem kuralını doldursun doldurmasın kimsenin yeniden aday olacağı garanti değil” diyen Özden, “Kimsenin yeniden aday olacağı garanti değil ama olmayacağı da garanti değil” açıklaması da yaptı. Özden, kendisinin ilerde başka görev alıp almayacağı sorusuna da,  “Benimle ilgili konu tabii ki bizim tasarrufumuzda değil” dedi.

 AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Kent Meydanı’na konuk oldu. 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Kayseri Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cafer Zengin’in  her hafta Pazartesi günü saat 21:00’da ülke ve kent gündemini değerlendirdiği Kent Meydanı programına konuk olarak katılan Özden, kongre süreci ve geleceğe yönelik yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

 “21 KRİTERE GÖRE GENÇ BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK”

 Kongre sonrası oluşan yönetim hakkında bilgi veren Özden, genç bir yönetim oluşturduklarını belirtti. “Yaş ortalaması 30’larda ve yönetimin en yaşlısı benim” esprisi de yapan Özden, “İnce eleyip, sık dokuduk. Belirlediğimiz 21 kritere göre il yönetimimizi belirledik ve çalışmalara yeniden başladık. İl yönetimimiz de deyimli isimler ile genç arkadaşlarımız bir arada. Örneğin komisyonlarda görevlendirdiğimiz deneyimli arkadaşlarımızın yanına 3 yeni arkadaşımızı da görevlendirdik. Yeni arkadaşlarımız denetimli isimlerin yanında işleyişi öğrenecek ve tecrübe kazanacak. Böylede geleceğe de bu isimleri hazırlamış olacağız. Ben Kocasinan İlçe Başkalığım döneminde de bu yönde bir yönetim anlayışı içerisindeydim” dedi.

 KİMLER, HANGİ GÖREVLERE GETİRİLDİ?

 Özden, yönetimdeki görev dağılımını da ilk defa 38 Kent TV’de açıkladı. Buna göre parti il yönetiminde görev dağılımı şu şekilde: “Siyasi Hukuk İşleri Komisyonu Fatih Hasyüncü, Teşkilat Komisyonu Cengiz Hakan Arslan, Seçim İşleri Komisyonu Abdülkerim Yalçın, Tanıtım Medya Komisyonu Mustafa Çiftçi, Dış ilişkiler komisyonu Mahmut Kabak, Sosyal işler komisyonu Süleyman Karaköse, Yerel yönetimler komisyonu Ahmet Canleblebici, Ekonomi komisyonu Hamdi Somtaş, Halkla ilişkiler komisyonu Hasan Öztoprak, İn hakları Ramazan Bedir, Çevre ve şehircilik komisyonu Mehmet Ersu, Sekreterlik komisyonu Vedat Arıkan ve Seçim Koordinasyon Merkezi Kaan Savruk.”

 MHP ile ittifak konusunda da açıklama yapan Özden,  “Yerel seçimlerde hedefimiz 16’da 16 yapmak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak ile rekor kıracağımıza inanıyorum. Milletvekili seçimleri ile ilgili ne olur ne biter bunu bilmiyorum ve konuşmakta zor. Cumhur ittifakı Kayseri’de millet tarafından uygun görüleceği ve hoşgörü ile karşılanacağından eminim. Taleple ilgili olumlu, cumhur ittifakının doğru olduğu yönünde sonuçlar çıkan anketimiz var. Neticeler ne olur nasıl olur. Milletvekilimizin, Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın ve MHP liderinin takdirleriyle şekillenecek. Önemli olan Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın başkan olarak seçtirebilmek. Dünyada kaç tane başkan var. Sayılı başkan var. Siz bu sayılı başkanların içine giriyorsunuz. Türkiye’nin başkanı olduğunuz zaman sizin herkese bakış açısı nasıl olacak. İslam ülkeleri, Türk devletlerinin bakışı farklı olacak. Benim düşünceme göre Cumhurbaşkanımızı inşallah Türkiye’nin başkanı olarak, bundan sonra Türkiye’de başkan olacak herkesin söz hakkının çok daha iyi olacağından eminim. Sayılı başkan var. Dünyada. Rusya, Amerika’da başkanlarının görüşlerinin ne önemini olduğunu görüyorsunuz. Başkanının görüşlerinin dünyadaki önemi nedir göreceksiniz. Bu tek adam izlenimi değil. Türkiye’nin başkanı olarak konuşmak açısından önemlidir.”

 Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, “Talas Belediye Başkanlığına aday olma”  yönündeki düşüncesi ve 38 Kent TV’de yaptığı açıklamaya da, “Herkes kendi açısından çalışma yapacaktır. Yerel seçimde durum biraz farklı, ama bu süreçte herhangi bir gergin ortamın olacağını düşünmüyorum. Herkes yapacaklarını anlatacaktır. Zaten biz de projelerimizi anlatmaya yönelik bir yol izliyoruz. Yerel seçimlerde de bu yöndeki tavrımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle Kayseri’de gergin bir ortamın olacağını düşünmüyorum” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 3 DÖNEM KURALINA TAKILACAK MI?

AK Parti’deki 3 dönem kuralı ile ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın bu kurala takılıp, takılmayacağı yönündeki soruya da, “Bu parti yönetimimizin alacağı karara bağlı. Şimdi 3 dönem kuralı var ama MKYK kararıyla 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmayacağı da var. Bunların tamamı genel merkez tarafından verilecek karar” diye konuştu.

“KAYSERİ’DE HERKES YERLİ YERİNDE DEVAM EDER” DİYEN ÖZDEN, ADAYLIK DÜŞÜNÜYOR MU?

Açıklamasında, “Gelecek dönemde kimsenin yeniden aday olacağı garanti değil, ama olmayacağı da garanti değil” ifadelerini de kullanan Özden, “Kayseri’de herkesin yerli yerinde devam edeceği görüşündeyim ben” dedi. Özden, kendisinin gelecek dönem “farklı görevlere aday olup olmayacağı?” sorusuna da, şu cevabı verdi: “Benimle ilgili konu tabiî ki bizim tasarrufumuzda değil. Ankara’ya çağırdılar, peki dedik, sadece Mustafa Çelik Başkanımı aradım böyle böyle dedim. Hayırdır dedi. Ya teşekkür edeceklerdir ya da devam et diyeceklerdir, dedik.  Teşkilat beni getirdi, teşkilat beni götürebilir. Kötü bir sebeple olmasın yeter ki. Oraya vardım, dediler ki senin hakkında karar vermemiz gerekiyor sen göreve devam ediyorsun dediler. Burada bir tek şey önemli AK Parti. O süreçte  açıklama yaptık, bazı ilçe başkanlarımız, O ilçe başkanlarımız da zaten bazıları çalışmak istemiyorlardı. Şöyle yani;  dedikodudan, sıkıntıdan yorulmuşlardı. Biz bu kadar çalışmayı yapıyoruz, istiyoruz ya, işte kafanız karışık olursa bu kadar çalışmayı yapamıyorsunuz. Başkanım biraz dinlenelim diyen arkadaşlarımız oldu”

AK PARTİ’DE “PARAŞÜTLE İNENLER” TARTIŞMASI

Programda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, “Artık bu partide paraşütle görev alanlar görev almayacak, parti teşkilatlarının tozunu yutanlar, merdiven basamaklarını tek tek çıkanlar bazı yerlerde görev alacak” açıklamasını da değerlendiren Özden, “Arzumuz herkes teşkilatta yetişerek gelsin. Ne sıkıntılar çekildiğini görsün. Aday olmak isteyenler rahatça gelip başvurabilecek. Ben 100 müracaat olduysa, 100’ünü de Ankara’ya gönderdim. Kayseri’de bir eleme yapmadım. Ama şunu yaptım bütün belediye başkanlarımı götürdüm görüşlerini aldırdım. Bende parti teşkilatlarında görev yapmış, uzun yıllar emek vermiş isimlerin seçimlerde aday gösterilmesi görüşündeyim. Örneğin, şimdi il yönetimimizde görev almayan arkadaşlarımız arasında Belediye Meclis üyeliği görevini en iyi şekilde yapacak isimler var. Bu arkadaşlarımızı da bırakmayıp, oralarda görevlendirebiliriz” diye konuştu.

“TEMAYÜL YOKLAMASI DEVAM EDECEK, AMA TEK BAŞINA KRİTER DEĞİL”

Özden, partide “temayül yoklaması” geleneğinin de devam ettiğini söyledi.

Özden, “Temayül mutlaka var, ama temayül şu; yalnız temayül tek başına kriter değil. Teşkilatımızdaki kişiler, kime sıcak bakıyor. Temayülde kimseyi yönlendirmeden oy verdirebilirsek en büyük yaptığımız iş budur. Temayüllerden çok çeşitli fikirler, isimler de çıkabilir” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN