Kılıçdaroğlu kime Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif etti?

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından suların durulmadığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilginç gelişmeler yaşanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin yakından tanıdığı bir isme büyükşehir belediye başkanlığı için adaylık teklif etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kılıçdaroğlu kime Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından değişim tartışmalarıyla gündeme gelen, sonrasında kongrelerde yaşanan olaylarla dikkat çeken ana muhalefet partisinde yerelde de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Zeki Özkan’ın il başkanlığından alınarak yerine Feyzullah Keskin’in atanmasıyla tartışmaların fitili ateşlenirken, önceki dönem Milletvekili Çetin Arık ve önceki dönem il başkanlarından Ümit Özer’in de aralarında bulunduğu bir grup genel merkezin kararına tepki göstererek, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapmıştı. Mahalle delege seçimlerinin başlamasının ardından Melikgazi delege seçimleri henüz başlamadan çıkan olaylar gerekçe gösterilerek, seçimler iptal edilmiş; aralarında Çetin Arık ve Ümit Özer’in de bulunduğu çok sayıda partili disipline sevk edilmişti.

Kılıçdaroğlu kime Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif etti?Bu yaşananların ardından Ankara’dan yansıyan bilgi kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feyzullah Keskin yönetimi tarafından disipline sevk edilen önceki Çetin Arık’la görüşerek, Arık’tan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını istedi. Arık’ın Keskin ile uyum içinde çalışamayacağını belirterek, bu teklifi geri çevrildiği belirtilirken, CHP’nin bundan sonra nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu oldu.