Keskin: Konuşacak bir şeyleri kalmadığı için CHP'ye sataşıyorlar'

Keskin: Konuşacak bir şeyleri kalmadığı için CHP'ye sataşıyorlar'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP  Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Dadaloğlu Şenlikleri’nde yaşanan tartışmaları değerlendirdi. CHP Milletvekili Çetin Arık’ın konuşmasında yanlış bir şeyin olmadığını ifade eden Keskin, “Milletvekilimiz doğruları söyledi, Çelik feryat figan etti” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Dadaloğlu Şenlikleri’nde yaşanan gerginliği değerlendirdi. Milletvekili Çetin Arık’ın genel siyasetçinin yapmaması gereken konuları dile getirdiğini belirten Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Arık’ın sözleri karşısında feryat, figan ettiğini dile getirdi. Keskin, Çelik’in sokak ağzıyla konuştuğunu belirterek, yakışmayan sözler sarf ettiğini belirtti.

“MİLLETVEKİLİMİZ ARIK, SİYASETÇİ HIRSIZ OLMAMALI DEDİ”

Keskin, şunları söyledi: “Dadaloğlu Şenliklerine milletvekilimiz Çetin ve partililerimizle katıldık. Bakan Mehmet Özhaseki 1 saat gecikmeli katıldı. Biz saygı gösterdik ve 1 saat bekledik. Bakan Özhaseki geldikten sonra hem benimle hem de milletvekilimiz Çetin Arık ile tokalaştı ve sohbet ettiler. Farklı siyasi partilerde siyaset yapmamız bunları yapmamıza engel değil. Doğru olanda budur zaten. Milletvekilimiz Çetin kürsüye çıktı ve genel siyaset ile ilgili ve siyasetin nasıl yapılması konusunda düşüncelerini anlattı. Siyasetçinin hırsız olmamasını, yalan söylememesini, kandırılmamasını dile getirdi. Milletvekilimiz ne isim verdi ne de parti ismi verdi. Ama anlam veremediğim gibi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bir anda feryat, figan etmeye başladı. Bende yanlış bir şey varsa sizde konuşacaksınız orada söylersiniz düşüncenizi” dedi.

“ÇELİK, SOKAK AĞZIYLA KONUŞUYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sokak ağzıyla konuştuğunu öne süren Keskin, “Tekrar sahneye çıktığında ‘Konuşmayacaktım ama kaşındılar’ ifadesi kullandı.Bakan Özhaseki  de CHP’ye ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na iftiralar attı. AKP’liler hiç biri eleştiriye açık değil. Milletvekilimiz siyasetçi ve belediye başkanı hırsız olmalı mı deseydi. Bu daha mı iyi olurdu? Bakan konuşmasında bizi PKK ile yan yana bile getirdi. Ama ben bunu üzerime bile almadım. AKP’li bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları hiçbir yerde haksız olsalar da eleştirilere maruz kalmadıkları için böyle bir tepki verdiler. Hiç kimse yanlış yaptıklarına yanlış yapıyorsunuz demediği için, her zaman alkışlandıkları için eleştirilere tahammülleri yok. Ak Parti’de siyaset yapanların konuşmalarına ve tarzlarına biraz dikkat etmeleri gerekiyor. Bu tarz doğru değil. “dedi.

 “ANLATACAK BİR ŞEYLERİ OLMADIĞI İÇİN CHP’YE SATAŞIYORLAR”

 Ak Parti’nin Türk Milletine anlatacak hiçbir şeylerinin kalmadığı için CHP’ye sataştığını  savunan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Ekonomiyi düzeltiler mi ki, ekonomi ile konuşsunlar” dedi. “Biz adalet diyoruz, onlar atlet diyor” diyen Keskin,  şöyle konuştu: “Bunların millete anlatacak bir şeyleri kalmadığı için CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye sataşıyorlar. Çünkü Türk Milletine anlatacak bir şeyleri kalmadı. Ekonomiyi düzeltiler mi ki, ekonomi ile konuşsunlar. Ekonomi konusunda sadece pansuman yaparak geçiştiriyorlar. Güvenlik konusu nu düzelttiler mi ki, onu anlatsınlar. Halen şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Dış Politika konusunda ne anlatacaklar. Komşularımızla olan ilişkilerimiz ortada. Her gün biriyle kavga eder hale geldi. Şimdi bunu da bıraktık bize daha uzak olan ülkelerle de kavga etmeye başladık. Tamamen tribüne oynuyorlar. Söyleyecek hiçbir şeyleri kalmadı. O yüzden CHP’ye sataşıyorlar. Bakın biz Adalet diyoruz onlar atlet anlıyor. “

“FETÖ’DEN DERS ALINMADI, YENİ TARİKATLAR KADROLAŞIYOR”

Türkiye’de menzilcilerin bakanlıklarda kadrolaştığını dile getiren Keskin, FETÖ darbe girişimini örnek gösterdi. Keskin, “İşte devlete cemaatler ve tarikatların teslim edilmesi 15 Temmuz’ların ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.  FETÖ’den halen ders almadılar. Camiler tarikatların eline geçmeye başladı. Bence bu yaptıkları çalışma ve düşünce 15 Temmuz’da yaşadığımız beladan daha tehlikeli bir bela olacak.  Biz CHP olarak iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Bu düşünce, bu anlayış devletin altına Türkiye Cumhuriyeti devletinin altına dinamit koymaktır.”şeklinde konuştu. Atatürk düşmanlığının da iktidar tarafından körüklendiğini öne süren Keskin, “Türk Milleti ilk seçimlerde gereken cevabı verecektir” dedi.