Keskin kimi hedef aldı?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, Kayseri Şeker Fabrikası'yla ilgili iddiaları gündeme taşıdığı basın toplantısında, 'Kayseri Şekeri kendi çıkarları için kullananlara aslında mesaj gönderiyorum' sözleriyle kimi hedef aldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Keskin kimi hedef aldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, düzenlediği basın toplantısında ilginç ifadelere yer verdi. Kayseri’de ilginç olayların yaşandığını ifade eden Keskin, “Kim kimin ses kaydığını almış; o onu dinlemiş, o onu dinlettirmiş; ikili konuşmaların ses kaydı altına alınmış veya gidiyorsunuz bir yere, kurumsal anlamda ziyaret ediyorsunuz, neredeyse yarın öbür gün şortla, tişörtle karşılanacak olaylar yaşanmaya başlamış” dedi. 

Keskin kimi hedef aldı?
Kayseri’de ilginç şeylerin konuşulduğunu belirten Keskin, dedikodu olarak görülen bazı konuların aslında bir realite olduğunu ifade ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Üstü kapalı şantaj uygulamaları, açılan davalar ve bu davalar bir türlü kapatılmayarak Demokles’in kılıcı gibi üzerinde tutuluyor. Yani biz Kayseri’de yaşıyoruz, her şeyi biliyoruz… 
Yani özellikle bir siyasetçinin Türkiye’de kooperatif yasasını, sırf Şeker’i ele geçirmek adına, Türkiye’de kooperatifçiliği bitirdiği bir ülkedeyiz.  Sırf Şekeri ele geçirmek için yaptılar, hepsini biliyoruz. Ama bizi ilgilendiren dedikoduların, söylentilerin önüne geçip kurumlarımızın yıpratılmasına engel olmak ve bu kurumlarımızdan en üst seviyede fayda saylayabilmek derdindeyiz” dedi. 
Sorulan bir soru üzerine ellerinde bilgi ve belgeleri savcılıkla paylaşacağını ifade eden Keskin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz basınla da sadece şunu söylüyoruz. Sadece Şeker’i kendi çıkarları için kullananlara mesaj gönderiyorum. Burada mesajım Hüseyin Akay’a değil. Kayseri Şeker’e değil. Amacım farklı yollarla orayı kendilerine rant haleni getiren kişileredir. O yüzden sizlerle paylaşıyorum” 


MESAJ YERİNE GİDİYOR
Söz konusu kişinin AK Parti önceki dönem Grup Başkanvekili, Kayseri eski Milletvekili Mustafa Elitaş olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Keskin, isim vermeyerek, “İsimlere hiç girmiyorum. Kimseye ithamda da bulunmuyorum. Ama söylediğiniz eski Grup Başkanvekili ile benim söylememe gerek yok. Ancak kırmızı plakayla başsavcının yanına gelip de bazı davalara bir gün öncesinden müdahale ettiğini herhalde bilmeyeniniz yoktur. Ama ben görmedim, biliyorum, duymadım diye oynarsanız biz de oynarız. Ama biz şunu söylüyoruz: Duyduysak konuşacağız, gördüysek göstereceğiz… Bu yetiminin hakkını ilgilendiriyor. O yüzden üzerine alan alsın. Biz lafı ortaya söylüyoruz. Siyasetçi demiyoruz, siyasetçiler demiyoruz, belki birden fazladır. Haberleri olacak. Mesaj yerine gidiyor. 

AKAY’A AÇIK ÇAĞRI
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ın katıldığı bir televizyon programında, “Beni eleştirenler benden nemalanmayanlar” dediğini hatırlatan Keskin, Akay’a çağrıda bulunarak kimlerin kendinden nemalandığını açıklamasını istedi. Keskin, “Şimdi ben eleştiriyorsam demek ki ben nemalanamıyorum. Onu da açıklasın. Desin ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin bizden üç koyun istedi, beş kilo şeker istedi, on kilo pancar istedi. Biz vermedik. Bundan dolayı konuşuyor’ Çünkü bizleri suçluyor arkadaş. Ben üzerime alırım. Beni eleştirenler diyor şekerden nemalanmayanlar diyor. Ben eleştirdim. O zaman düşünüyorum, ben nemalanmayanlardanım, ben düşünmesem bile gazeteciler düşünecek, ‘Ya Cumhuriyet Halk Partisi hiç Şeker’le ilgili konuşmuyor. Acaba nemalanıyor mu?’ Niye soru işareti bırakacaksınız? Hüseyin Akay’'a açık çağrı yapıyorum. Ben dahil Cumhuriyet Halk Partisi'nin herhangi bir il başkanı, milletvekili dahil, hangi yetkili, Şeker’den bir talepte bulundu. Ve bu talebi karşılamadıysanız çıkın açık yüreklilikle açıklayın. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil yüreğiniz varsa o nemalanmayan herkese açık edin. O zaman ben de şu ters soruyu sorarım. Demek ki susanlar nemalanmış. Öyle çıkmaz mı? Eleştirilen nemalanmamışsa, eleştirmeyenler de nemalananlardır.”