'Kayserispor'u da satarlar Kayseri'yi de'

Erciyes Anadolu Holdingin satışı dün itibari ile başladı. Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, satışa çıkan ilk şirketi dün açıkladı. Önceki dönem CHP Milletvekili Çetin Arık, şirketlerin satışa çıkarılmasına ilişkin zehir zemberek ifadeler kullandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Kayserispor'u da satarlar Kayseri'yi de'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holdingin satışa çıkacak ilk şirketi dün belli oldu. Boyteks Tekstil A.Ş. döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan 2019 yılında Bursa’da kurulan Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi paylarını; açık ihale usulü ile kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa sunuldu. Sarış haberini Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin vermişti.  

'Kayserispor'u da satarlar Kayseri'yi de'

‘4 yıl sonrasını planlayamayanlar binlerce insanın ekmek kapısı olan holdingi nasıl yönetecek?’

Erciyes Anadolu Holdingin satışına ilişkin önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sert eleştirilerde bulundu. Kayseri’nin gün be gün kan kaybettiğini söyleyen Arık, “Kıymeti kendinden menkul CEO da marifet gibi ‘Bismillah diyerek satış sürecini Bursa’da bulunan 2019 yılında kurduğumuz ‘Weavers’ şirketimiz ile başlatıyoruz.’ diyor. Bu cümle bile Kayseri’nin kimlerin eline düştüğünün en açık göstergesi, TMSF’nin siyasi yapısının Kayseri’nin değerlerini nasıl çarçur edildiğinin kanıtıdır. Söz konusu şirket 2019 yılında yani Holding TMSF yöntemindeyken kurulmuş, şimdi satılıyor.” açıklamalarında bulundu. Arık açıklamasında, “TMSF madem bu şirketi satacaktı neden kurdu? Daha 4 yıl sonrasını planlayamayanlar binlerce insanın ekmek kapısı olan holdingi nasıl yönetecek?” sorularını da yöneltti. 

'Kayserispor'u da satarlar Kayseri'yi de'

‘Kayseri’yi sahipsiz sanmayın’

Şirkette çalışanlarının akıbetinin ne olacağını da soran Arık, Kayseri’nin değerlerini satanların hesap vereceğini aktardı. Arık açıklamasını şöyle sürdürdü; “Satılan sadece bir şirket değil, bir holding değil Kayseri’nin geleceği, binlerce insanın ekmek kapısıdır. Birileri çıkıp, fabrika yerinde duracak diyebilir. Bu söyleyenler de çok iyi biliyor ki, insanlar milyarlarca lirayı makineler, fabrikalar için vermeyecek, İstikbal, Bellona gibi sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin en önemli markaları için verecek… Satın alanlar, yarın “Ben fabrikamı İnögöl’e taşıyorum” derse binlerce işçi ne olacak? Kayseri’ye kattığı değer ne olacak? Bunun hesabını kim verecek?  Belki bugün değil ama bir gün Kayseri’nin değerlerini hayırsız evlat gibi haraç mezat satanlar hesap verecek. Dün nasıl Holding’in içini boşaltanlar karşısında Kayseri’nin haklarını savunduysak, bugün de Kayseri’nin en önemli markalarının satışına karşı sesimizi yükselteceğiz. Hiç kimse meydanı boş, Kayseri’yi sahipsiz sanmasın…”

'Kayserispor'u da satarlar Kayseri'yi de'

‘Yazık, gerçekten çok yazık’

Kayserispor konusuna da değinin Arık, “Yönetenlerin “modern şehir”, “örnek şehir” dedikleri güzel memleketim, sahipsiz Kayserim gün be gün kan kaybetmeye devam ediyor. Bir gün haberlerde; Kayserispor markasının icradan satıldığını okuyoruz, diğer gün Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşunun parça parça satıldığını… Yazık, gerçekten çok yazık… Kendi ölçeğindeki Konya, Bursa, Gaziantep gibi kentlerden çok daha az kamu yatırımı alan Kayserim, yatırımlardan hak ettiğini alamadığı gibi, kentini değil de kendini düşünen siyasiler yüzünden elindekileri de kaybediyor. Atınca mangalda kül bırakmayan ise ortada yok.” ifadelerini kullandı.