Kayserili şirket 5 günde yüzde 19 kazanç sağladı!

Kayseri Şehir Endeksi geçtiğimiz haftayı 39.759 puandan başladı, 37.320 puanla kapattı. Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş., geçtiğimiz hafta başarılı bir performans sergileyerek Borsa'daki Kayserili şirketler arasında en çok kazandıran şirket oldu.. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket 5 günde yüzde 19 kazanç sağladı!

Kayseri Şehir Endeksi (XSKAY) 39.759 puan ile başladığı haftayı 37.320 puan ile kapattı. Negatif bir haftanın geride kaldığı endekste Kayserili şirketler arasında haftalık en yüksek kazanç sağlayan şirket belli oldu. Erbosan Kayseri'deki diğer şirketler arasında haftalık en yüksek getiriyi sağlayan tek şirket olarak öne çıkarken endekste yer alan diğer şirketler ise negatif haftalık performans gösterdiler.

XSKAY endeksi, haftaya 11 Mart Pazartesi günü 39.759 puanla başladı ve haftayı 15 Mart Cuma günü 37.320 puanla tamamladı. Kayseri Şehir Endeksi, haftanın en yüksek değerini 11 Mart Pazartesi günü 40.027 puanla elde ederken, en düşük değeri ise 13 Mart Çarşamba günü 36.536 puanla yaşandı. 

Haftalık şirket performansları

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem gören 1995 yılında Borsa’ya açılan Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş., XSKAY endeksinde diğer şirketler arasında haftalık en yüksek getiriyi sağlayan şirket oldu. Erbosan, değişik pazarların değişik ürün standartlarındaki taleplerini başarıyla karşılayan, bu sayede üretiminin %50’den fazlasını Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika’ya ihraç etmektedir. Bu hafta gösterdiği başarılı performansla Erbosan, Kayserili şirketler arasında haftalık performans olarak pozitif ayrışarak getiri sağlayan tek şirket oldu.

XSKAY endeksinde yer alan Kayserili şirketlerden Erbosan haftalık en yüksek artışı yüzde 19.03'lik performansıyla gösterirken, endekste yer alan diğer Kayserili şirketlerin haftalık performansları negatif oldu. En düşük performansı ise Mega Metal yüzde -16.48, Temapol yüzde -14.78 ve Oylum yüzde -12.05 ile sergiledi.

11 - 15 Mart 2024 haftası Kayserili şirketlerin Borsa performansları

Kayserili şirket 5 günde yüzde 19 kazanç sağladı!