Kayserili Profesörden dikkat çeken altın ve döviz uyarısı!

Altın ve döviz için vatandaşlara uyarı Kayseri finans Profesörü Derviş Boztosun'dan geldi. Boztosun, 'Altın ve dövizde panik yapmayın' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili Profesörden dikkat çeken altın ve döviz uyarısı!

Kayserili finans profesörü Derviş Boztosun altın ve döviz için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Altın ve döviz de bir panik havasının oluştuğunun altını çizen Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finans Yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun, ekonomik olarak birçok olumlu gelişmenin yaşandığına dikkat çekti.

Cari açıkta büyük daralma yaşandığının altını çizen Prof. Dr. Boztosun, "Türkiye’nin kredi notu arttı. 5 yıllık risk primi 306’ya indi" dedi. 

'Panik yapmayın'

Prof. Dr. Boztosun konuyla ilgili haber merkezimize yaptığı açıklamada, “Altın ve dövizde panik yapmayın. Bugün kapalı çarşıya gittim şaşırdım iğne atsanız yere düşmez. Mübarek Ramazan'da kim niye altın ya da döviz alır bilemedim. Dolarda ve altında normalin üzerinde hareket var.  Sanki bir ‘panik havası’ ortaya çıkmış durumda. Ama olumlu gelişmelerde var.
Cari açıkta büyük daralma başladı. 2023 Ocak ayında 10.4 milyar dolar olan cari açık 2024’ün aynı ayında 2.5 milyar dolara düştü. İhracatta rekor kırılıyor. Türkiye’nin kredi notu arttı. 

5 yıllık risk primi 306’ya indi.  Başarılı bir eurobond ihracı gerçekleştirildi. ekonomik dengeyi bozmak için art niyetli olarak dövizin yükseleceğini kim söylerse söylesin, panik yapmayın, sağduyulu davranın" ifadeleri kullandı.