Kayserili iş adamının şirketi Borsa'ya açılacak

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in şirketi CVK Maden İşletmeleri'nin bağlı ortaklığı olan Hayri Ögelman Madencilik A.Ş., Borsa'ya açılacak! Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamının şirketi Borsa'ya açılacak

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik’in Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “CVKMD” koduyla işlem gören şirketi Kamu Aydınlatma Platformunda yaptığı açıklama ile bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.’nin halka arz süreci için önemli bir adım attı. 

Şirket KAP’tan yaptığı özel durum açıklamasında Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.’nin paylarının halka açılma amaçlı esas sözleşme değişikliği başvurusu hakkındaki süreçle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kayserili iş adamının şirketi Borsa'ya açılacak

CVK Maden İşletmeleri'nin %96,21 oranında bağlı ortaklığı olan Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'nin yönetim kurulu, halka arz sürecinin başlatılması için karar almıştı. Bu kararın ardından, 19.03.2024 tarihinde Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'nin yönetim kurulu, paylarının halka açılması amacıyla esas sözleşme değişikliği başvurusunu yapmak üzere gerekli izin dosyasını Sermaye Piyasası Kurulu'na iletti.

Şirketin konuyla ilgili KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Şirketimizin 05.01.2024 tarihinde yapmış olduğu Özel Durum Açıklamasında; Şirketimizin %96,21 oranında bağlı ortaklığı olan Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulunca "Halka arz süreci için gerekli çalışmaların ivedilikle başlatılmasına" karar verildiği kamuoyuna bildirilmişti.

İlgili karar kapsamında Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 19.03.2024 tarihinde almış olduğu karar uyarınca, şirket  paylarının halka açılma amaçlı esas sözleşme değişikliğine ilişkin olarak, Kayıtlı Sermaye Sistemine Geçiş ve Esas Sözleşme Tadil izin başvuru dosyası 19.03.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na iletilmiştir.
Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'nin halka arz süreciyle ilgili önemli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.”

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

Kayserili iş adamının şirketi Borsa'ya açılacakHayri Ögelman Madencilik A.Ş. hakkında

Hayri Ögelman Madencilik A.Ş., Türkiye'nin genç Cumhuriyeti döneminde kurulan ilk özel sektör maden teşebbüslerinden biri olma özelliği taşımaktadır. Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'nin Bursa'nın Harmancık ilçesinde yüksek kaliteli, doğal olarak direkt satılabilir mertebede zenginleşmiş kromit cevherleşmelerinin üreticisi durumundadır. Bu bölge, Türkiye'nin en önemli krom maden bölgelerinden biri olarak kabul edilmekte ve dünyada ekonomik ve işletilebilir bir metal madeni olarak tanınmaktadır.