Kayserili iş adamının şirketi, bölünme yoluyla iki yeni şirkete bölündü

Kayserili iş adamının şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. iştiraki olan Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları Anonim Şirketi tam bölünme yöntemi ile yeni kurulan iki şirkete bölündü. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamının şirketi, bölünme yoluyla iki yeni şirkete bölündü

Kayserili iş adamı Ahmet Kamil Erciyas'ın Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "ERCB" koduyla işlem gören şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. Kamu Aydınlatma Paltformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklaması ile % 20 iştiraki olan Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları Anonim Şirketi 22.03.2024 tarihinde tam bölünme yöntemi ile yeni kurulan iki şirkete bölündüğünü bildirdi.

Kayserili iş adamının şirketi, bölünme yoluyla iki yeni şirkete bölündü

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama ise şu şekilde; "Şirketimizin % 20 iştiraki olan Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları Anonim Şirketi 22.03.2024 tarihinde tam bölünme yöntemi ile yeni kurulan iki şirkete bölünmüştür. 
Yeni kurulan şirketlerin unvanları; Erciyas Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Erciyas  Rail Raylı Ulaşım Araçları Sanayi A.Ş.'dir.   
Tam bölünme ile yeni kurulan iki anonim şirketteki ortaklık yapısı aynen muhafaza edilecek olup, Erciyas Çelik Boru San. A.Ş.'nin her iki şirkette de %20 olacak şekilde iştirak durumu devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ