Kayserideki korkutan rakam Valiliği de harekete geçirdi!

Temmuz ayında TÜİK'in açıkladığı verilere göre son 14 yılda Kayseri'de intihar eden vatandaşların sayısı 950 olarak kaydedilmişti. Son günlerde de art arda gelen intihar vakaları Kayseri Valiliğini harekete geçirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Kayserideki korkutan rakam Valiliği de harekete geçirdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Temmuz ayında TÜİK'in açıkladığı verilere göre son 14 yılda Kayseri'de intihar eden vatandaşların sayısı 950 olarak kaydedilmişti. Son günlerde de art arda gelen intihar vakaları Kayseri Valiliğini harekete geçirdi.

Kayserideki korkutan rakam Valiliği de harekete geçirdi!

Valilik toplantı salonunda bugün gerçekleşen "İntihar Önleme Komisyon Toplantısı" dikkat çekti. Toplantıya; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve il protokolü katıldı.

Bir diğer yandan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da konuyu Temmuz ayında meclis gündemine taşımıştı

Ataş, “TÜİK verilerine göre ülkemizde son on dört yılda 46.691 kişi, seçim bölgem Kayseri’de ise 950 kişi intihar girişiminde bulunmuştur. Kayseri’de 2009 yılında 43 olan intihar vaka sayısı 2021 yılında 95’e, 2022 yılında ise 97’ye çıkmış, 2 katından daha fazla artmıştır. İntihar girişimleri ekonomik krizin giderek derinleştiği son iki senede daha da artmıştır.” ifadelerine yer vermişti.

Kayserideki korkutan rakam Valiliği de harekete geçirdi!

İntiharın temel nedeninin ekonomik sıkıntılar olduğunun altını çizen Ataş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti, “İntiharların temelinde ekonomik sıkıntılar ve buna bağlı borçlanmalar, her geçen gün artan hayat pahalılığı, buna bağlı olan buhranlar ve işsizlik gibi sebeplerin olduğu açıkça görülmektedir. Korkutucu boyutlara ulaşan bu durum dikkatle incelenmeli, üzerinde yoğun çalışmalar yapılarak gereken tedbir ve önlemler bir an önce alınmalıdır.”