Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!

Kayseri'ye son bir yılda Bakanlık tarafından 33 milyon TL hasar tazminatı ödendi. Peki bu tazminatın ödenme nedeni ne? Bakan konuyla ilgili hangi rakamları paylaştı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de son yıllarda aşırı yağışlarla birlikte oluşan sel hayatı her alanda olumsuz etkiliyor. Bu kapsamda özellikle ilçelerde de üreticiler, aşırı yağışlar, dolu ve beraberinde oluşan sel nedeniyle büyük zararlarla karşı karşıya kaldı.
Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi! Birçok tarım alanı sular altında kaldı ve üretilen ürünler büyük hasar aldı. Peki, selden zarar gören üreticilere destek veriliyor mu? Bu konuda Kayseri’de tablo nasıl? Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kayseri’de geçtiğimiz yıl üreticilere yönelik destek miktarını açıkladı. 
Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!
BAKAN YUMAKLI TARSİM’E DİKKAT ÇEKTİ
Bakan Yumaklı, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını afetleri, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası teminatı dâhilinde olduğuna dikkat çekerek, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, ‘Tarım sigortası yaptıran üreticilerimizin zararları, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından ivedilikle karşılanmaktadır’ yanıtını verdi.
Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!
KAYSERİ’YE NE KADAR DESTEK VERİLDİ?
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, aynı zamanda Kayseri ile ilgili destek, ödenen tazminat rakamlarını da paylaştı. Bakan Yumaklı, ‘Devlet Destekli Tarım Sigortaları, TARSİM uygulamaları kapsamında, Kayseri ilinde 01.01.2022 tarihi ile 31.12.2022 tarihi arasında; 72.444 adet poliçe düzenlenmiş, 60,9 milyon TL devlet prim desteği sağlanmıştır. Aynı zamanda 33 milyon TL hasar tazminatı ödenmiştir’ ifadelerini kullandı. 
Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!Kayseri'ye 33 Milyon TL tazminat ödendi!

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'İN SORULARINA BAKAN YUMAKLI'DAN YANIT GELDİ. ÖZDEMİR, SEL MAĞDURU ÜRETİCİLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI!
Haberin detaları için TIKLAYIN