Kayseri şehitlerini uğurlayacak!

Kayseri şehitlerini  uğurlayacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında El Bab’da DAEŞ militanlarının bombalı saldırısında şehit ateşi Kayseri’ye de düştü. 1'inci Komando Tugayında görevli uzman çavuşlar; Mehmet Kökkaya ile Osman Çelik’in acı haberleri, Kayseri’de yaşayan ailelerine ulaştı.  Acı haberler şehit yakınlarını yasa boğdu. Diğer yandan dün gerçekleşmesi planlanan cenaze törenleri, hava şartları nedeniyle bugüne ertelendi. Kayseri, bugün Kalem Kırdı Camii’nde Cuma namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından şehitlerini uğurlayacak.

  El Bab’da önceki gün meydana gelen çatışmada şehit olan uzman çavuşlardan evli 1 çocuk babası, Kahramanmaraşlı Mehmet Kökkaya’nın, Melikgazi İlçesi Belsin Tınaztepe Mahallesi’ndeki evine acı haber ulaştırıldıktan sonra yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 3 yaşında Elif adında bir kızının olduğu belirtildi. Diğer yandan Zeliha Kökkaya, Suriye’deki operasyonunda şehit düşen eşi Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya’nın, memleketi olan Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi yerine Kayseri’de defnedilmesini istedi. Şehit evine de büyük Türk bayrağı asıldı. Şehidin 7 ay önce de babasını kaybettiği dile getirildi. Şehit babasının geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybettiği ifade edildi. Kayseri’nin Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Çelik’in ailesine de acı haber verildi. Acı haber aileyi yasa boğdu. Bekar olan şehidin Kocasinan İlçesi Argıncık Alsancak Mahallesi’ndeki ağabeyinin evinde kaldığı öğrenildi.

ŞEHİTLER BUGÜN SON YOLCULUKLARINA UĞURLANACAK

Acı haberlerin gelmesinin ardından dün Valilik’ten ilk yapılan açıklamada,  “Şehitlerimizin cenazesini taşıyan uçağın hava muhalefeti nedeniyle 1 saat gecikebileceği bilgisi alınmıştır. Şehitlerimiz için kılınacak olan cenaze namazının da ikindi vaktini geçebilir.” denildi.  Daha sonra yapılan açıklamada ise, hava şartları nedeniyle geciken El Bab şehitlerinin cenaze namazının Cuma yani bugün kılınacağı duyuruldu.  Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şehitlerimiz Osman Çelik ve Mehmet Kökkaya'nın cenazeleri, 23.12.2016 Cuma günü cuma namazı sonrası Kalem Kırdı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon Hava Şehitliği’ne defnedilecektir." 

“FIRAT KALKANI OPERASYONUNDA ŞEHİT SAYISI 16'YA YÜKSELDİ”

Dün Meclis Genel Kurulu’nda, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye’de terör unsurlarına karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı hakkında Meclis’i bilgilendirdi. Milli Savunma Bakanı, “Maalesef 14’tü sayı, ağır yaralı 5 gazimizden ikisi de Hakk’ın rahmetine kavuştu. Şehit sayımız 16’ya yükseldi. 3 tane de ağır yaralımız var” dedi. (Haber Merkezi)