Kayseri Şehir Hastanesi'nde dikkat çeken değişiklik

11 ayın sultanı Ramazanın gelmesiyle birlikte bazı düzenlemelere gidildi. Özellikle Şehir Hastanesinde yapılan değişiklik dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dikkat çeken değişiklik
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan geldi. İlk gün geride kalırken bazı iş yerleri, kafeler, kurum ve kuruluşlarda saat değişiklikleri yapıldı. Özellikle iftar saatine yetişmek isteyen vatandaşlar için saatlerde düzenlemeler yapıldı.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde yaptığı saat değişikliğiyle dikkat çekti. Şehir Hastanesi’nde hasta ziyaret saatlerinde değişikliğe gidildi. Şehir Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastalar için hasta ziyaret saatleri Ramazan ayı boyunca gündüz 13.00-14.00 akşam ise 20.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Hastanın, halini hatrını sormak, sağlığı hakkında bilgi almak, ihtiyaçlarını karşılamak (giysi, ilaç) gibi sebeplerle toplumsal dayanışmanın güzel örneklerinden olan hasta ziyareti usulüne uygun olarak yağıldığında hastanın moral düzeyini yükselterek iyileşme sürecine olumlu etki yapar. Aynı zamanda hastanızın durumu hakkında bilgilenmenizi sağlar.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde dikkat çeken değişiklik

Diğer yandan refakatçi ve ziyaretçilerin uyması gereken kurallar ise şöyle:

Hasta ziyaret saatleri dışında ziyarete gelinmemesi önemle rica olunur.
Ziyaret saatlerinde çok sayıda ziyaretçi getirilmesi temizlik ve tedavi hizmetlerini güçleştirmekte, hastane dışından birçok mikrobun hastaneye girmesine sebep olmaktadır.
12 yaş altı çocuklar, ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti olanlar ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olanlar, herhangi bir kronik hastalığı olanlar, enfeksiyon almaya yatkın kişiler hasta ziyaretinde bulunmamalıdır.
Ziyaret öncesi ve sonrasında ellerinizi yıkayınız veya el antiseptiği kullanınız.
Hastaneye ait eşya ve malzemeleri düzenli ve temiz kullanınız.
Yataklara oturmayınız.
Yüksek sesle konuşmayınız ve gürültü yapmayınız.
Ziyaret sürenizi kısa tutunuz.
Yiyecek ve içecek getirmeyiniz.
Çiçek getirmeyiniz.
Birimlere göre ziyaretçi kuralları farklılık gösterebilir. Lütfen belirtilen ziyaret kurallarına uyunuz.   
Özellikli Hasta gruplarının bulunduğu bölümlerde refakatçı ve ziyaretçi kuralları ilgili bölüm, klinik tarafından belirlenir. Özellikli hasta grupları bakım talimatlarında tanımlanır.
Çocuk hastaların kardeş ve arkadaşları tarafından ziyaretleri, ebeveyn eşliğinde Salı-Perşembe-Cumartesi-Pazar günleri öğlen saat 13.00 ile 14.00 akşam 18.00 ile 19.00 arasındadır.