Kayseri Otobana bağlansın talebini Bakan kısa kesti!

MHP Milletvekili Baki Ersoy'un, Kayseri Otobana bağlansın, talebine Bakan'dan merakla beklenen cevap geldi. Bakan mevzuatı ve sözleşmeleri işaret ederek, vekilin uzun gerekçeli talebine kısa cevap verdi.

Kayseri Otobana bağlansın talebini Bakan kısa kesti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'nin Niğde - Ankara otobanına bağlanması gerektiğini belirterek, bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından talepte bulunmuştu.

Bakanlık’tan merakla beklenen yanıt geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na konuyla ilgili sorular yönelten ve cevap isteyen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin Anadolu’daki ticaret yollarının en önemli uğrak ve kavşak noktalarından biri olduğunu vurguladı. 

Ersoy,  Bakan’a yönelik önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Şehir aynı zamanda komşuları olan Malatya bağlantılı doğu, Kahramanmaraş ve Adana bağlantılı güney illerimiz başta olmak üzere çevresindeki diğer komşu illerimizin de önemli uğrak noktalarındandır. Ülkemiz mevcut karayolları ağına bakıldığında bu rahatlıkla görülecektir. Bu manadan olmak üzere kısa süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ulaşıma açılan Ankara-Nigde Otoyolu'na, Nevşehir’in Acıgöl ilçesi yakınlarından bir sapakla yaklaşık 100 km’lik bağlantının yapılması hem tarihi, hem ticari hem de mevcut otoyolun ‘Yap-islet-Devret’ modeli ile inşası nedeniyle daha rantabıl olacaktır. Bu Kapsamda: Tarih boyunca ülkemizin önemli tarım, hayvancılık, ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olan Kayseri’ye Ankara-Niğde Otoyolu Acıgöl Kavşağı'ndan Kayseri’ye 100 Km kadar bir bağlantı yapılması için Bakanlığınız uhdesinde bir çalışma yapılmakta mıdır? Ankara-Niğde otoyolunun ‘Yap-İşlet-Devret’ metodu ile yapılması nedeniyle. Kayseri merkez, hinterlanttaki komşu iller ve bu illerin doğu, güney ve kuzey bağlantıları nedeniyle 100 km’lik bir otoyol bağlantısı ekonomik olarak yeni yapılan ve ‘Akıllı Yol2 olarak takdim edilen bu projenin daha rantabıl olmasını sağlamaz mıdır? Erciyes projesi ile son yıllarda turizmde de hareketlilik yaşayan Kayseri’ye yapılacak böyle bir otoban bağlantısı, Nevşehir'in Ürgüp, Göreme, Mustafa Kemal Paşa gibi turizm bölgelerince de kullanılacağı için ciddi bir ekonomik girdi sağlamayacak mıdır?" 

BAKAN NE CEVAP VERDİ?

Bu talebin mevzuat ve ilgili sözleşme şartlarında gerçekleşemeyeceğini ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ersoy’un “Kayseri’ye otoban bağlantısı” talebine şu kısa yanıtı verdi: Yap-İşlet-Devret (YİD) projelerinde tüm iş ve işlemler mevzuatına uygun olarak, Uygulama Sözleşmelerinde yer alan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir”