Sağlık Bakanı Koca'dan evinde ölü bulunan profesörle ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vergin ile ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'dan evinde ölü bulunan profesörle ilgili açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sosyolog Profesör Nur Vergin (80) İstanbul'da evinde ölü bulundu. Komşuları iki gündür haber alamayınca durumu polise bildirdi. Polisin yaptığı ön incelemede Vergin'in ölümünde şüpheli bir durumun olmadığı belirtildi.

BAKAN KOCA: HAKKIYLA İLMİNDEN İSTİFADE EDEMEDİK! 
Diğer yandan Vergin'in ölümünün ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu toprakların önemli değerlerinden birini, Prof. Dr. Nur Vergin Hocamızı kaybettik. İlim ve fazilet sahibi bir insandı. Hakkıyla ilminden istifade edemedik. Eserlerinden yeni nesillerin istifade etmesi temennisiyle, hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

NUR VERGİN KİMDİR?

Sosyolog Nur Vergin, 21 Eylül 1941, İstanbul doğumdu. Çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçen Vergin Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye'ye 1973 yılında dönen Vergin 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine çalışmaya başladı. Sosyoloji doçentliğini 1980'de tamamlayan Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı. Buradaki çalışmalarıyla profesör olan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı.