Kayseri'nin sürekli Bakan Yardımcısı çıkaran ilçesi! Gelenek bozulmadı…

Aşık Seyrani'si, Cıvıklısı, Sultan Sazlığı, Zile Acısu çamur banyosu, kapatılan Saray Halı kadar yetiştirdiği siyasetçiler ve Bakan yardımcıları ile de meşhur ilçe Develi, son yıllarda siyasete damga vurma geleneğini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Olay Haber merkezi olarak hazırladığımız Kayseri Haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin sürekli Bakan Yardımcısı çıkaran ilçesi! Gelenek bozulmadı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlerin önemli yerleşim yerlerinden biri olan Kayseri’nin Develi ilçesi Aşık Seyrani’si, Cıvıklısı, Sultan Sazlığı,  Zile Acısu çamur banyosu, kapatılan Saray Halı kadar yetiştirdiği siyasetçiler ve Bakan yardımcıları ile de meşhur. 
Siyasi tarihimizde bir çok Develili siyasetçi yer alıyor. Bazıları hayata veda ederken, bazıları ise siyasete devam ediyor. 

DEVELİLİ OLAN VE SİYASETE DAMGASINI VURAN İSİMLER!

Örneğin Salih Kapusuz, Memduh Büyükkılıç, Burhan Kuzu, Sami Dedeoğlu, Hüsamettin Özkan…
Saray Halı’nın kurucusu ve emekli hâkim Hakkı Kurmel…
MHP’den İstanbul ikinci bölge Milletvekili seçilen Jeoloji Mühendisi Cemal Çetin…
Anavatan Partisi Kurucu Üyesi olan 4 dönem milletvekilliği yapan Abdulhalim Aras…
Yine aslen Develili olan Milletvekilleri Ebubekir Develioğlu, Mehmet Emin Develioğlu ve Mustafa Şahin de ilçenin yetiştirdiği siyasetçiler arasında yer alıyor. 

1856 yılında bucak merkezi haline getirilen ilçe, 1864 yılında eyaletler kaldırılıp, vilayetler kurulunca Ankara Vilayeti, Kayseri Livası’na bağlanmıştır. 1870 yılında İlçe teşkilatı, 1871 yılında Belediye Teşkilatı kuruldu. Develi, son yıllarda da siyasette adından sıkça söz ettiriyor. Bakan Yardımcılarıyla ilgili merakla beklenen Resmi Gazete’de mutlaka Develili bir isim yer alıyor. 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN İLK BAKAN YARDIMCILARINDAN...

Örneğin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin İlk Bakan yardımcılarından biri de Develili. 9 Ağustos 2018 tarihinde 2018/86 sayılı karar ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Aksu Ocak 2021’de  bu görevden alındı. 

SON ATAMALARA DA DEVELİLİ BAKAN YARDIMCILARI DAMGASINI VURDU
Son yapılan seçimlerin ardından merakla beklenen Bakan Yardımcıları da açıklandı. 67’nci Hükümet’teki 17 bakanlık için bakan yardımcılıkları atamaları toplu olarak Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlandı.

GELENEK BOZULMADI

Bakanlıklar için öneme sahip bakan yardımcılıkları, kabinenin oluştuğu günden bugüne merak ediliyordu. Yoğun kulislerin oluştuğu bakan yardımcılıklarına getirilen isimler açıklandı. Açıklanan Bakan Yardımcıları listesinde Develi geleneği bozulmadı.

LİSTEDE İKİ DEVELİLİ BAKAN YARDIMCISI YER ALDI

Listede Develili iki Bakan Yardımcısı yer aldı.  7 Ocak 2022'de yani önceki dönem de yine Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Develili Nazif Yılmaz, aynı görevine devam etti. 1971 yılında Develi'de doğan Yılmaz, 2012-2014 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2014 - 2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yaptı. Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti Milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen Mahmut Gürcan da eski görevine yani Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine geri döndü. 1966 doğumlu Mahmut Gürcan, 2001 yılından itibaren AK Parti İlçe yöneticiliği ve 2006/2014 3 dönem AK Parti Bakırköy ilçe başkanlığı yaptı. Gürcan, evli ve 3 çocuk babası.