Bozkurt: Kayseri'nin en büyük sorunu tepkisizlik

Bozkurt: Kayseri'nin en büyük sorunu tepkisizlik
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti’de İl Başkanlığı görevine getirilen Süleyman Bozkurt, Kent Meydanı programında soruları yanıtladı ve hedeflerini anlattı.  Programda “Kayseri’nin en büyük sorunu tepkisizlik” ifadelerini kullanan Bozkurt, “Biz bu şehirden değerleri yok sayan, ayaklar altına alan zihniyete karşı tepki beklerdik

Programda 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Kayseri Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cafer Zengin’in sorularını yanıtlayan Bozkurt, iddialı açıklamalar yaptı. Bozkurt, partide yaşanan istifalarla ilgili olarak, “Her istifanın sebebi tepki değildir, partimizden istifa edenler de yine bize oy verecektir” dedi. Bozkurt,  “Herhangi bir partiden dernekten istifa kişisel bir karardır. Kişilerin aldığı karardır. Bu istifaları ne şekilde değerlendiriyoruz ona göre bakmak lazım. Bizde ki istifalar maalesef bazı kesimler tarafından olumsuz bir gelişme veya tepki olarak gösterilmek istendi. Kişisel bir tavırdır, her istifanın sebebi tepki değildir. Siyasi bir tepki olarak algılamamak lazım. Kayseri’de istifalar olmayacağını düşünüyorum. İstifa edenlerin bir kısmının şahsi beklentileri olabilir. Bu nedenle istifa etmiş olabilirler.  Ama iş oy vermeye geldiğinde bize oy vereceklerine eminim” diye konuştu. Yerel seçimde aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Bozkurt, prensip olarak aday olmayacağını ancak şartların da değişebileceğini söyledi.

“TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAĞIZ”

Bozkurt, belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda da temayül yoklaması yapacaklarını belirtti. Bozkurt,  şunları söyledi: “Bu yerel seçimler normal alışıla gelmiş seçimlerden farklı gelişecek. Sorunları çözmeye muktedir insanları aday göstermeye çalışacağız. Her kesim insanı temsil edecek arkadaşları aday etme planlarımız var.Tüzüğümüze göre temayül yoklaması gerçekleştireceğiz. Sadece aday adaylarını değil, başarılı olur diye düşündüğümüz insanların ayağına giderek partimize davet ederek değerlendirmemiz lazım. Türkiye de ilk defa yerel seçimler genel siyasetin etkisi altında olacak.”

“KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK SORUNU TEPKİSİZLİK”

Programda “Kayseri’nin en büyük sorunu tepkisizlik” ifadelerini de kullanan Bozkurt, “Biz bu şehirden değerleri yok sayan, ayaklar altına alan zihniyete karşı tepki beklerdik” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Bozkurt, “Kayseri’nin en büyük sorunu tepkisizlik. Biz bu şehirden bazı tepkiler beklerdik. Bazı değerleri yok sayan ayaklar altına alan zihniyete karşı tepki beklerdik. Bu anlamda Kayseri siyasetinde de bir tepkisizlik var. Biz tepkimizi nezaket kuralları içerisinde vereceğiz. İktidar partisinin yapamadıklarını ciddi şekilde dile getirmiyorsa bir sıkıntı var demektir. Bunun sebebi korku, baskı, endişe, başıma bir şeyler gelebilir endişesi olabilir.” dedi. Bugüne kadar sadece Özvatan’da örgütlenme de sıkıntı yaşadıklarını da anlatan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt, yeni dönemde orada da teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti.