Kayseri'nin devi satılıyor mu?

Kayseri'nin sanayisinin devi Erciyes Anadolu Holding (Boydak Holding) satılıyor mu? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'nin devi satılıyor mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin sanayi devi satılıyor mu? Binlerce çalışanı, milyarlık cirosu ise Kayseri’nin en önemli sanayi kuruluşu olan Boydak Holding, 2016 yılında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturma kapsamında Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmişti. Boydak isminin FETÖ ile bütünleştiğini ve bunun markaya zarar verdiğini belirterek TMSF Başkanı Muhittin Gülal, "Biz holdinglerin sadece rakamlarını değil imajlarını da yönetiyoruz. Boydak ismi artık markanın büyümesinin önünde bir engel oluşturuyordu” diyerek 2019 yılında holdingin isminin Erciyes Anadolu Holding olarak değiştiğini duyurmuştu. 

Kayseri'nin devi satılıyor mu?
12 binin üzerindeki çalışanı ile Kayseri sanayisinin lokomotifi şirketlerinden biri olan Erciyes Anadolu Holding’in satışı konusunu Gazeteci Osman Çiftçi gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabından, “Yansımalara göre; Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci başlıyor… Holding tek seferde mi satılacak, parça parça mı satılacak, kaç lira isteniyor, TMSF ne zaman duyuracak, talipliler kim gibi konular kamuoyu ile paylaşılmalı…” ifadeleri ile konuyu gündeme taşıyan Gazeteci Çiftçi, Kayseri kamuoyunun yanıtını merakla beklediği soruları da dile getirdi.