Kayseri'deki 'ayıp' Meclis gündeminde

Kayseri'de yaşanan 17 Aralık saldırısında bacağını kaybeden Ferdi Çatal'a ödenen tazminatının bir kısmının geri istenmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Konu TBMM'de de İYİ Partili isim tarafından gündeme getirildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki 'ayıp' Meclis gündeminde
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de dün gündeme gelen konu kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Kayseri Komando Tugay Komutanlığında görevliyken 2016 yılında uğradığı bombalı saldırıda bacağını kaybeden Ferdi Çatal’a 58 bin TL tazminat ödenmişti. Mahkeme 2024 yılında bu paranın 35 bin TL'si kamu zararı olarak belirtilerek iade edilmesini istedi. 

Kayseri'deki 'ayıp' Meclis gündeminde

Sesini sosyal medya hesabından duyuran Gazi Ferdi Çatal’a destek Erkekleri Koruma Derneği tarafından geldi. Dernek gerekli ödemeyi yaptıklarını söyleyerek dekontu paylaştı. 

Kayseri'deki 'ayıp' Meclis gündeminde

Büyük yankı uyandıran bu haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de (TBMM) taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz, kürsüde konuyu gündeme getirerek Gazi Ferdi Çatal’dan özür dilenmesini istedi. Milletvekili Beyaz konuşmasında, “Ferdi Çatal bacağını kaybettiğinde ‘Bir bacağım değil bin canım olsa vatanıma feda olsun.’ demiştir ancak bu çarpık sistem yiğit askerimize ceza verir gibi ödenilen tazminatın büyük bir kısmını geri istemektedir. Üçüncü derece terörle mücadele gazisi olan ve Millî Savunma Bakanlığından aldığı 58 bin TL tazminatın 35 bin TL’si kamu zararı olarak belirtilerek geri istenen kahraman kardeşimiz Ferdi Çatal'ın düşürüldüğü bu durum birilerinin yüzünü kızartmalıdır. Vatan için bacağını feda eden bu yiğitten özür dilenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Kayseri'deki 'ayıp' Meclis gündeminde