Kayseri'de sessizlik sürerken, Bakan'dan kapatılan o kurumla ilgili açıklama!

Kayseri'de kapatılmış, Kayseri önce Konya'ya ardından Ankara'ya bağlanmıştı. Bu konuda sessizlik sürerken, Bakan'dan yeni bir açıklama geldi.

Kayseri'de sessizlik sürerken, Bakan'dan kapatılan o kurumla ilgili açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı daha önce Konya'ya bağlanmış, bu durum bazı tepkileri de beraberinde getirmişti. Herkes kurumun yeniden Kayseri'ye taşınmasını beklerken, Kayseri bu kez de Konya'dan alınıp, Ankara'ya bağlandı. Bazı çevreler, “Yaşanan mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi” yorumunu yaparken, bu konuda kentte ortaya çıkan sessizlik ise dikkat çekti.
Muhalefet partisi Milletvekilleri, konuyla ilgili tepkilerini gündeme taşıyıp, aynı zamanda Meclis’te de ortaya çıkan tabloyu diklendirse de özellikle iktidar kanadından beklenen adımların atılıp, atılmadığı ise merak konusu oldu.
BAKAN’DAN YANIT GELDİ
Diğer yandan konu İzmir Milletvekilinin de dikkatini çekti. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye aralarında Kayseri’nin de yer aldığı Vergi Denetim Daire Başkanlığı kapatılarak, Konya’ya neden bağlandığını sordu. Bakan Nebati, merak edilen sorulara yanıt verdi.

Kayseri'de sessizlik sürerken, Bakan'dan kapatılan o kurumla ilgili açıklama!
MALİYETİ AZALTMAK İÇİNMİŞ!
Bakan, Kayseri’nin önce Konya’ya ardından da Ankara’ya bağlanmasının gerekçesini “Bina araç gereç donanım maliyetlerini azaltacağı, turne görevleri ile çalışma veriminin artıracağı değerlendirilmiştir” şeklinde açıkladı.
İŞTE BAKAN’IN KURUMUN KAYSERİ’DE NEDEN KAPANDIĞI VE KAYSERİ’NİN NEDEN ANKARA’YA BAĞLANDIĞINA YÖNELİK O CEVABI
“1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Vergi Denetim Kuruluna verilen görevlerin yerine getirilmesinde uzlaşma ve iş bölümünün sağlanması, iş gücünün verimli kullanılması, ekonomik faaliyetlerin büyük bölümünü kapsayan, mükellef sayısının yoğun ve vergi tahakkuku/tahsilatının yüksek olduğu illerde teşkilatlanmanın; bina-araç-gereç-donanım maliyetlerini azaltacağı, turne görevleri ile çalışma veriminin artıracağı değerlendirilmiştir. Bu bağlamda elektronik denetim yöntemlerinin gelişmesiyle uzaktan denetim imkânlarının artması, denetim gücünün etkin ve verimli kullanılması, iş yükünün fonksiyonel dağılımı, vergi incelemelerinde koordinasyonun sağlanması amacıyla bahsi geçen hükümler çerçevesinde aralarında Kayseri Grup Başkanlığının da bulunduğu 21 Grup Başkanlığı kapatılmıştır.

Kayseri'de sessizlik sürerken, Bakan'dan kapatılan o kurumla ilgili açıklama!

Bakan Nebati, benzer cevabı Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'a da vermişti.