Kayseri'de OSB onlardan sorulacak!

Kayseri'de yeni OSB'ye başkanlık edecek ve OSB'yi yönetecek isimler belli oldu. OSB'nin Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Yardımcısı Şenol Esmer, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ise Mehmet Sarıalp oldu. Peki yönetimde başka kimler görev aldı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de OSB onlardan sorulacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Gömeç bölgesine kurulacak olan yeni OSB'nin Başkan be yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Kayseri- Sivas karayolunun 25. kilometresinde, Bünyan'a 19 kilometre mesafede, sağlam zemin üzerine yapılacağı dile getirilen OSB’ye şu an için yaklaşık bin 450 civarında sanayici tarafından ciddi başvuru olduğu ifade ediliyor. Yeni OSB ile ilgili hummalı çalışma sürerken, yönetim konusunda da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cuma günü OSB’nin paydaşları bir araya gelerek, yönetimi belirledi.

Kayseri'de OSB onlardan sorulacak! 
YÖNETİMDE KİMLER GÖREV ALDI?
Adı Erciyes OSB olarak belirtilen yeni OSB’de yönetim kurulunda dikkat çeken isimler yer aldı. Buna göre, Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer Erciyes OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığına seçildi. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığına seçildi. Mehmet Sarıalp ise Erciyes OSB Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Ahmet Gümüşcü'de Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.  Kayseri Erciyes OSB’nin Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Mehmet Sarıalp, Ahmet Gümüşcü, Osman Güldüoğlu, Mustafa Çataloğlu ve Mustafa Küçükkatırcı’dan oluştu. 

Kayseri'de OSB onlardan sorulacak!

Erciyes OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Şenol Esmer kimdir?
Trabzon Tonya doğumlu olan Şenol Esmer, 2021 yılında Kayseri Vali Yardımcılığı görevine atandı. 
Müteşebbis heyet, OSB’nin en üst karar organıdır. Bakanlık tarafından yer seçimi kesinleştirilen OSB'nin oluşumuna katılan kurum ve kuruluşların yetkili organlarınca mensupları arasından tespit edilecek 15 asil ve 15 yedek üyeden oluşur.

Kayseri'de OSB onlardan sorulacak!

Erciyes OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarıalp kimdir?
1976 yılı Kayseri doğumludur. İlk ve Orta ve Lise öğrenimini Ahmet Paşa İlkokulu, Dedeman Ortaokulu ve Kayseri Lisesinde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümünde 1999 yılında tamamlayarak mezun olmuştur. Askerlik görevini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanlığında Elektronik ve Silah Sistemleri Şube’de 1999-2001 yılları arasında Yedek Subay olarak yapmıştır. Mobilya Sektörüne yönelik yan sanayi olarak hizmet vermekte olan Sarprofil markasıyla Mdf Profil, Kapak ve Panel üretimi yapan aile şirketinde halen Genel Müdür olarak çalışmakta olan Mehmet Sarıalp evli ve üç çocuk babasıdır.

Kayseri'de OSB onlardan sorulacak!