Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden biri...

Kayseri'de yürüyüş gerçekleştirildi. Peki ne için yürüdüler? Yetkililer bu konuda uyardı. Çünkü ülkemizde her 3 yetişkinden 1'i bu tehlike ile karşı karşıya. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden biri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Dünya Obezite Günü nedeniyle yürüyüş gerçekleşti.Talas Muhsin Yazıcıoğlu Parkında sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı. 'Sağlıklı Beslen, Sağlık İçin Hareket Et' sloganıyla gerçekleşen yürüyüşe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Burhan Akın, Başkan Yardımcıları, Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı. 

Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden 1'i...

Çocukları da etkiliyor!

Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Akın, 'Bugün burada Obezite farkındalığını arttırmak adına yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Günümüzün en önemli sağlık sorunları arasında yer alan Obezite sebebiyle her yıl binlerce kişi, tedavisi zor kronik hastalıklarla mücadele etmektedir. Sıklığı giderek artmakta ve yalnızca yetişkin bireyleri değil, çocuklarımızı da etkilemektedir' dedi.

Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden 1'i...

Ülkemizde her 3 kişiden biri bu tehlike ile kaşrı karşıya

'Ülkemizde her 3 yetişkinden 1'i obez, 1’i ise fazla kilolu grubunda yer almaktadır' diyen Akın,  'Yaşam tarzımızdaki ve beslenme alışkanlıklarımızdaki değişimlerle birlikte obezitenin toplum içerisinde görülme oranı da maalesef artış göstermektedir. Bu artış toplumsal sağlık sorunu haline gelen obeziteyle mücadelemizi daha da elzem bir hale getirmiştir. Yürüyüş vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı obeziteden uzak, hareketli ve sağlıklı bir yasama davet ediyoruz' şeklinde konuştu. 

Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden 1'i...Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden 1'i...Kayseri'de oldu! Ne için yürüdüler? Her 3 yetişkinden 1'i...