Kayseri'de 'milli görüş' tartışması

Kayseri'deki adaylar arasındaki 'milli görüş' polemiği büyüyor. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan'dan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 'milli görüş' tartışması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Adayı Memduh Büyükkılıç’ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı ‘milli görüşün temsilcisi biziz’ açıklamalarının ardından adaylar arasında milli görüş tartışmaları başladı. Tartışmalara Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış da katılırken, tartışma giderek büyüdü. Adaylar arasında sert rüzgarlar eserken Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Bir televizyon programına katılan Arıkan, “Milli görüş ifadesini Memduh Bey, Abdullah Bey kullanıyor. Ben kullanmıyorum. Yani bir izaha muhtaç olmadığım için. Dışarıdan bakan bir göz bu değerlendirmeyi yapabilir.” dedi.

‘Erbakan’ın ihtiyacı olduğunda neredeydiniz?’

Arıkan, Necmettin Erbakan’ın kayıp trilyon davasından dolayı ödenmesi gereken cezayı hatırlattığı açıklamasında, “O parayı toparlayabilmek için Mahmut Arıkan Kayseri’deki iş adamlarını kapı kapı gezerken Memduh Bey ve Abdullah Bey neredeydi acaba? Yani bugün ben ‘milli görüşçüyüm’ diye hayatta olmayan Erbakan’ın arkasından söylemek çok kolay. Ama zor olan Erbakan Hocanın trilyon cezasıyla alakalı zor dönemler geçirdiğinde siz neredeydiniz? Bu sorutu ben sormak isterim. Cevap versinler. Abdullah Bey neredeydi o zaman, hangi partide siyaset yapıyordu ve neyin peşindeydi?” sorusunu yöneltti. 

‘Samimi bulmuyorum’

İl Başkanlığı döneminde Büyükkılıç’ı defalarca ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Arıkan, Erbakan’ın adını bir eserde yaşatmak istediklerinde umursanmadığını söyledi. Arıkan, “Mimsin’de kenarda kalmış bir parka ismi verildi. ama ana artellerde bu ismin verilmesi çok uygun görülmedi. Taki Memduh Bey, ciddi anlamda oy kaybına uğrayıp milli görüşün temsilcisi Saadet Partisi’ne oyların kaydığını görünce bir ‘milli görüş’ kavgası başladı. Ben bunu çok inandırıcı bulmuyorum, çok da samimi bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.