Kayseri'de korkutan tablo!

Kayseri'ye kışın ortasında bahar geldi. Korkutan tablo gözlerden kaçmadı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de korkutan tablo!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de beklenen kar yağışı henüz yaşanmadı. Geçtiğimiz haftalarda aralıklarla etkili olan hafif yağış beklentiyi karşılamadı. Kayseri kış mevsiminden beklediği verimi alamadı. Vatandaşın lapa lapa kar yağmasını beklerken Kayseri’ye adeta bahar geldi. Güneşin kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde baharı andıran görüntüler korkuttu. 

Sular çekildi

Kış aylarına gelinmesine rağmen yeterli yağışların gelmemesi, tarım ve kamış arazileri gibi alanları olumsuz etkilerken, barajlar da yağışsız havadan dolayı istenilen su seviyelerine ulaşamadı. Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Yamula Barajı’nda yağışların gelmemesi ile birlikte su seviyesi düştü. Suların çekildiği yerlerde bulunan izler gözle görünür hale gelirken, suyun çekildiği alanlarda ise yollar, ve altında kalan ev kalıntıları da ortaya çıktı.

Yetersiz yağış topram verimliliğini düşürüyor

Yeterli kar yağmaması durumunda, toprak nemini ve yeraltı su seviyelerini düşürerek su sıkıntısı yaşanabilir. Bu durum özellikle kurak bölgelerde ve sulama altyapısı yetersiz olan alanlarda daha büyük bir problem teşkil ederken, kar erimesinden gelen su, toprağa mineraller ve besin maddeleri taşır. Yeterli yağış yağmaması, toprak verimliliğini düşürerek ürünlerin büyümesini ve gelişmesini ciddi manada etkileyebilir.

İşte Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporu

Peki Kayseri’de bu hafta içerisinde ve hafta sonunda kar yağışı etkili olacak mı? Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri’nin hava tahmin raporu açıklandı. Yapılan açıklamada sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, kar yağışı beklenmiyor. 
 

Kayseri'de korkutan tablo!