Kayseri'de kepenk kapatan esnaf sayısı belli oldu!

Yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte kentte esnaflar da zor günler yaşıyor. Resmi veriler esnaflığın giderek zorlaştığını gözler önüne seriyor. Kayseri'de son bir yılda kaç esnaf kepenk kapattı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kepenk kapatan esnaf sayısı belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 33 bine yakın kayıtlı esnafımız var. Kayıtsızlarla birlikte bu rakam '50 bine yakın' olarak ifade ediliyor. Ekonomide yaşanan sıkıntılar esnafları da olumsuz etkiliyor. Fiyatlardaki oynaklık, artan kira masrafları, elektrik, su ücretleri esnafları zorluyor. Daha önce yanında işçi çalıştıran esnaflar ya işçi çalıştırmaktan vaz geçiyor ya da bu konuda azalmaya gidiyor. Ortaya çıkan bu tablo toplumun tüm kesimleri gibi esnaflığı da bir hayli zorluyor. Esnaflar, ayakta kalmak için büyük mücadele veriyor.

Kayseri'de kepenk kapatan esnaf sayısı belli oldu!

Kaç esnaf dükkan kapattı?

Diğer yandan giderek zorlaşan hayat şartları bir çok esnafın da esnaflıktan çekilmesine ya da başka alanlara kaymasına neden oluyor. Hal böyle olunca bu durum resmi rakamlara da yansıyor. Peki, Kayseri'de son bir yıl içerisinde kaç esnaf kepenk kapattı? Kayseri'de son bir yılda memur sayısı 5 bin 58 artarken,  2 bin 588 esnaf kepenk kapattı.

Kayseri'de kepenk kapatan esnaf sayısı belli oldu!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, Kayseri’de 2023 yılı Aralık ayı sonu itibari ile bir önceki yılın aynı dönemine göre, zorunlu sigorta kapsamındaki işçi sayısı yüzde 9,1, esnaf sayısı yüzde 4,9 azalırken, memur sayısı yüzde 8,8 bir arttı. Kentte 2023 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre zorunlu sigortalı kapsamındaki (4b) esnaf sayısı yüzde 4,9 azalarak, 49 bin 801 esnafa geriledi. Esnaf sayısı ortaya çıkan bu rakamlarla birlikte son 1 yılda 2 bin 588 azaldı.