Kayseri'de bir ilk! O ilçede siyah havuç yetiştirdiler

Kayseri'de bir ilk! O ilçede siyah havuç yetiştirdiler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde siyah havuç yetiştirildi. Bu yıl ilk kez ekilen havucun hasadı da yapıldı. Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, siyah havucun sağlık açısından önemli bir ürün olduğunu söyledi.

Yeşilhisar İlçesine bağlı Hacılı Mezarlığı Mahallesinde çitçilik yapan Musa Küçükşahin’ in tarlasında yetiştirdiği siyah havucun hasadına Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de katıldı.

“İLTİHAP KURUTUCU VE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ÖZELLİĞİ BULUNMAKTADIR”

Burada yaptığı açıklamada siyah havucu etkili bir antioksidan işlevi gördüğünü de ifade eden Şahin,  “Kayseri de ve Yeşilhisar İlçesinde ilk defa üretimi yapılan siyah havuç; çiftçimiz tarafından sözleşmeli olarak 115 dekar alana ekilmiş olup yaklaşık 400 ton ürün hasadı beklenmektedir. Siyah havuç konsantresi, kırmızı renklendirici grubunda en kaliteli ürün olmasıyla dikkat çekmektedir. Gelişmiş ülkeler, sentetik gıda renklendiricilerini Tüketici sağlığına olumsuz etkileri gerekçesi ile yasakladı, bunun yerine siyah havuç ve kırmızı pancar konsantresi kullanılıyor. Turşu ve meyve suyu yapımında da kullanılan siyah havuç etkili bir antioksidan işlevi görmektedir. Ayrıca önemli bir iltihap kurutucu ve ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır. İhracat potansiyeli ciddi oranda artış gösteren, Kayseri iklim şartlarına uygun bir ürün olan Siyah Havucu, bölgemiz çiftçisi alternatif ürün olarak değerlendirmelidir.” ifadelerini kullandı.

“DİĞER ÜRETİCİLERE DE TAVSİYE EDİYORUM”

Üretici Musa Küçükşahin ise siyah havucun veriminden memnun olduğunu, işçilik maliyetlerinin düşük olmasının karlılığı artırdığını belirtti. Küçükşahin, siyah havuç üretimi ilçedeki diğer üreticilere tavsiye etti.