LÖP DİYE KIYAK KİME ÇEKİLİYOR?

LÖP DİYE KIYAK KİME ÇEKİLİYOR?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Şehir Hastanesine yakın bölgede yapılan imar plan tadilatı tartışmaları da beraberinde getirdi. Bölgede arsaları bulunan vatandaşların 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ortaklığın giderilmesi davasına da gerek kalmadan mağdur edildiği öne sürüldü. Konuyu İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Meclis’te gündeme getirerek “Vatandaşa löp diye bir şey çıkarıyorsunuz” dedi.  Yücel, “Kişiye özel imar plan tadilatı yapılıyor. Bu plan tadilatı ile Kayseri’ye çivi çakmayanlar korunuyor, çevresindeki insanlar, köylü vatandaş mağdur ediliyor. Kişiye özel temizleme yapılıyor ve löp diye bir arsa çıkartılıyor” diye konuştu.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk yönetiminde yapılan meclis toplantısında 40 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Engelsiz Çocuk Evleri ve Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi için hazırlanan yönetmelikler de ele alınarak oybirliği ile kabul edildi.

BAŞKAN’A WEB TAPU YETKİSİ!

Meclis toplantısında ayrıca web tapu sistemi, üzerinden elektronik ortamda işlem yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yetki verilmesi talebi de gündeme geldi. Meclis toplantısında web tapu sistemiyle ilgili protokolün yanı sıra Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) ile birlikte çalışma yapılmasına ilişkin protokol için de yetki talebi görüşüldü ve meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

YÜCEL’DEN DİKKAT ÇEKEN TEPKİ

Diğer yandan Büyükşehir Meclisi’nde gündemde yer alan 4’üncü madde tartışmaları da beraberinde getirdi. “Kocasinan İlçesi, Oymaağaç Mahallesi, 6562 ada, 23 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu alanda 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği yapılması talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi” konulu gündem maddesi ile ilgili söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Vatandaşa löp diye bir şey çıkarıyorsunuz” dedi.

“ARSA SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLİYOR” İDDİASI

Şehir Hastanesine yakın söz konusu 175 bin metrekarelik arazilerin temiz parsele dönüştürülüp, ortaklığı bulunan vatandaşlardan ayırıp, ortaklığın giderilmesi davasına da gerek kalmadan plan değişikliği ile arsaların ticaret alanına dönüştürülmek istendiği ifade edildi. Ayrıca bölgede 500-600 bin metrekare arsa üzerinde ortaklıkları bulunan bazı vatandaşların arazilerinin de bu plan değişikliği ile yeşil alana, kamu binasına ve yola ayrıldığı dile getirildi.

“ŞAHSA ÖZEL İMAR PLANI UYGULAMASI UYGUN DEĞİL”

Birilerine bu yolla kıyak çekildiğini dile getiren ve yapılan bu plan değişikliğini “löp kıyak” olarak değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel,  “Özel Mülkiyet olunca bunun üzerine bir şeyler söylememekte fayda var. Bu ana yol, yeni uygulamada kaldırılıyor. Burada yapılmak istenen imar plan değişikliği değil de 18 uygulaması yapmak gerekli. Burası 175 bin metrekarelik ciddi bir alan. Burası yolun hastane caddesine doğru düşünüldüğünde burada küçük bir lokasyon düşünüldüğünde burası bir şahıs malı. Böyle bir şahsa böyle bir imar planı tadilatı çok uygun olmayacağı kanaatindeyim. Bununla ilgili bu vatandaşın, yeşile terk edeceği, yola terk edeceği alanları da dahil 18 uygulamasında bir şeyler çıkarılabilir” diye konuştu.

KİM BU KIYAK ÇEKİLEN VATANDAŞ?

Meclis’te yaptığı konuşmada yapılan imar değişikliği ile bir vatandaşa kıyak çekildiğini öne süren Yücel, şu ifadeleri kullandı, “Benim gördüğüm bu vatandaşa karşı bir hassasiyet var. Bu yol aradan kaldırılmış.  Orada da bir ana yol var. Bunun yapılma gerekleri eğer bizim yetkili organlarımız, komisyonlarımız, bu işin içerisinden imar plan tadilatı diye çıkmayı düşünüyorsa bize müsaade etsinler. Biz bir kaç gün içerisinde buraya 18 uygulaması nasıl yapılır, biz komisyonumuza arz edelim. Yoksa burası sadece bir şahsa yönelik 18 uygulamasının öncesinde imar plan tadilatları yapılıyor ve peşine de 18 uygulaması yapılacağı söyleniyor. Orada yapılacak 100 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Burası ticaret alanı. Bu ticaret alanının tam ortasındaki ana yolu kaldırıyorsunuz. Aşağıdaki ana yolu da eş değer tutmuyorsunuz. Bu yapılan imar plan tadilatı ile de aradaki yerler çıkartılıyor” şeklinde konuştu.

“ONLARIN BU ŞEHİRDE BİR ÇİVİSİ DAHİ YOK”

İYİ Partili Yücel, “şahsa özel plan tadilatı yapılıyor” dediği vatandaşla ilgili olarak da, “Kayseri’ye hayır sahipleri vardı. Bazı arkadaşlarımız Kayseri’nin arsasından para kazanıyorlar. Onların bu şehirde bir çivisi dahi yok. Bunun binliğinin yapılmış olması dahi lazım. Bu vatandaşa löp diye bir yer çıkarıyorsunuz” dedi. İYİ Partili Yücel’in, “Bu imar plan tadilatı ile Kayseri’ye çivi çakmayanlar korunuyor, çevresindeki insanlar, köylü vatandaş mağdur ediliyor. Bu kişilere yönelik temizleme yapılıyor ve löp diye bir arsa çıkartılıyor” dediği konuya cevap AK Parti cephesinden cevap İmar Komisyonu Üyesi Cengiz Ekici’den geldi.

“LOP ORANININ TUTTURULMASI İÇİN YAPILAN BİR UYGULAMA”

AK Partili Meclis Üyesi Ekici, “Burada izinsiz el atmadan dolayı vatandaş mahkemeye vermiş. İzinsiz el atmanın ortadan kaldırılması için plan tadilatı yapıldı. Lop oranının tutturulması için yapılan bir uygulama.” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından söz konusu plan tadilatı değişikliğine yönelik gündem maddesi İYİ Parti ve CHP’li Meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Haber: Cafer ZENGİN