Karaoğlan: Gençlerimize sahip çıkalım

Karaoğlan: Gençlerimize sahip çıkalım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Futbolun bir birikim ve emek süreci gerektirdiği şiarı ile genç sporculara Yaz Spor Okullarının kapılarını açan Yaşar Karaoğlan ve Ayhan Ünal, Mehmet Cemile Oğulcukluİ.Ö.O’nda faaliyetlerini sürdürüyor.
Gerçekleştirilen yaz futbol okulunda sadece top oynamayı değil, insani değerleri de sporcularına özümsetmeye çalışan Karaoğlan ve Ünal İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yoğun bir tempoda çalışıyor.

Gelecek vaat ediyorlar…
Kapılarını çalan her genç sporcunun aslında yetenek oranları farklı olsa da, gelecek vaat ettiğini belirten deneyimli Antrenör Yaşar Karaoğlan, “Gelen herkes bir şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek ve yaşamına kalite katmak için uğraş veriyor. Bu noktada bizlerin üstüne düşen, kapımızı çalan her gencimize elimizden geldiğince yardımcı olmak! Ayhan hocamla birlikte gençlerimizin içlerindeki yeteneğe fırsat tanımaları için gayret sarf ediyoruz” sözleri ile yaptıkları işin önemine değindi.

Spor insanı dengeler…

Haftanın 7 gününden oluşan bir program dâhilinde çalışan Karaoğlan ve Ünal ikilisi, yürüttükleri Yaz Futbol Okulunda, sportif gelişime denk olarak insani vasıfları da kazandıran bir profili hedefliyor.
Özellikle genç kuşağın sportif organizasyonlarla eğitilmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Çalıştırıcı Ayhan Ünal konuşmasında, “Spor insanı dengeler. Sporla uğraşan insan disiplinli, özverili ve özgüven sahibi olur. Saydığımız vasıflar ise, sizlere bambaşka kapılar açabilir. Spor yaşantısı bir takım düzenlemeleri ile yaşamınıza kırmızıçizgiler katacağı için sizleri de adımlarını sağlam atan bireyler haline getirir. Gençlerimize aşılamak ve miras bırakmak istediğimiz şeyde bu. Mesele sadece futbol değil” ifadelerine yer verdi.

 

Gençlerimize sahip çıkalım…

Gerçekleştirilen çalışmada, jimnastik temel futbol becerileri üzerine yoğunlaşan 2008-2009 yaş kategorisindeki ekip, kısa alan paslaşma ve top kontrolü ile çalışmaya son verdi. Yaz Futbol Okulunda eğitimin yanında arkadaşça eğlenme fırsatını yakalayan miniklerin Pazartesi mesaisine ise, tecrübeli Teknik Patron Yaşar Karaoğlan’ın açıklamaları damga vurdu. Faaliyet yürüttükleri Mehmet Cemile Oğulcuklu İ.Ö.O sahasının deforme olduğunu ve yeniden işlevsel hale gelebilmesi için bakımlarının yapılması gerektiğine değinen Karaoğlan, “Şartlar bizi zorluyor. Gücümüz belli. Buralarda yetişecek genç yıldızlarımız gelecekte şehrimizi, ülkemizi temsil edecekler. Ancak bu şartlar altında zor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
İlgili makamların mevcut imkânları iyileştirme adına harekete geçmeleri gerektiğini belirten Karaoğlan, “Her yıl Amatör Lig maçlarında da karşılaşıyoruz. İmkânsızlıklar kulüplerimizin ve sporcularımızın belini büküyor. Şehrimizin ilgili makamları sportif faaliyetler için gerekli adımları biran önce atmalılar. Geleceğimiz için gençlerimize sahip çıkmak zorundayız” ifadelerinin ardından konuşmasını sonlandırdı.