KPSS Başvuruları başladı

KPSS Başvuruları başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim ve Önlisans başvurusu yapmak isteyen adaylar tarafından başvuru merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. 
BİNLERCE MEMUR FETÖ'DEN AÇIĞA ALININCA, VATANDAŞ ÜMİTLENDİ
9 Ağustos'ta başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvuruları devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında binlerce devlet memurunun açığa alınmasının ardından ümitlenen vatandaşlar KPSS'ye başvurmak için birbirleriyle yarışıyor.
UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
İnternetten de yapılan başvurular için sistemde fotoğraf ya da bilgi eksikliği olanların başvuru merkezlerine gitmesi isteniyor. Hal böyle olunca başvuru merkezlerinden biri olan İstasyon Caddesi'ndeki Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinden dışarıya kadar oluşan kuyrukta adaylar, saatlerce sıra bekledi. 30 dereceyi bulan sıcak altında bekleyen KPSS adayları başvuru merkezlerinin artırılmasını istediler.
24 AĞUSTOS SON GÜN
Başvurular, 24 Ağustos 2016 tarihine kadar ÖSYM'nin internet adresinden alınmaya devam edecek. KPSS Önlisans sınavı 22 Ekim, ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 10 Kasım'da açıklanacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecekler.