Kadın Dayanışma Derneği işçilerin sorunlarına dikkat çekti

Kadın Dayanışma Derneği işçilerin sorunlarına dikkat çekti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, etkinliklerine devam ediyor.

Bir süre önce kadın cinayetlerine dikkat çeken ve çözüm isteyen dernek yönetimi bu kez de işçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için tiyatro etkinliği düzenledi.

 

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Elmas Şahin,  “Hepsi Bizim Hikayemiz”  adlı tiyatro oyunu ile dayanışmanın önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ifade eden bir kozmetik firması işçileri de yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

 

Derneğin eski Başkanı Belkıs Karabulut ise “Flormar işçilerine destek amaçlı bir tiyatro hazırladık. Kadın dayanışması adı altında yapmak istiyoruz bunu. Çünkü işçiler ağırlıklı olarak kadın ve bir haksızlığa uğradılar” dedi.

İşçilerden Ayşe Öztürk de, “181 gündür mücadele eden  işçilerden biriyim. Kayseri’den Gebze’ye kız kardeşlik köprüsü diye bir etkinlik düzenlemiş arkadaşlar. Çok mutlu olduk en azından bizim sesimizi duyuyorlar. Bizim çığlımıza, sesimize ses oluyorlar” diye konuştu. Merve Atmaca da maddi ve manevi yorucu bir süreç yaşadıklarını ifade ederek, destek verenlere teşekkür etti.  (Haber Merkezi)