İYİ Partili Başkan'dan siyasi partilere aşı çağrısı...

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Mahmut Bürüngüz, 'Siyasi parti temsilcileri aşıyı teşvik edici çalışma yapmalı' ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Başkan'dan siyasi partilere aşı çağrısı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Mahmut Bürüngüz, aşı konusunda vatandaşlara çağrı yaparak, "Salgını aşıyla aşacağız" dedi. Bürüngüz,  "Tüm  siyasî partilerin yerel temsilcileri bu hususta aşıyı teşvik edici çalışmalarda bulunmalıdır" dedi. 
İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Mahmut Bürüngüz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kısıtlamaların kaldırılmasına bireysel rehavet de eklenince son haftalarda günlük Covid-19 tablosundaki rakamlar yukarı yönlü sert bir yükselişe geçti. Buna karşın aşılama hızının yüksek olduğu kentlerde salgının seyri pozitife dönmüş durumda. Kayseri henüz istenen seviyeye gelemedi. Sağlık profesyonelleri ve aşı konusunda uzman kişilerin de görüşleri üzere bireysel tedbirlerden sonra en koruyucu faktör aşılanmaktır. Bulaşıcı hastalıklar konusunda koruyucu önlemler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz. Bu hususun halk sağlığı ile ilintili olması dolayısıyla bireysel tercihler değil toplum sağlığı ön plandadır. Bir kısır döngü içerisine hapsolmak istemiyorsak aşı olma konusundaki bilimsel çağrılara kulak vermeliyiz ve aşılanma takvimimize uymalıyız. Hiç aşı olmamış, aşılanma sürecini tamamlamayan hemşehrilerimize de en kısa zamanda aşı olmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. Tüm  siyasî partilerin yerel temsilcileri bu hususta aşıyı teşvik edici çalışmalarda bulunmalıdır diye düşünüyoruz.