Erciyes'teki 18 dükkan yeniden ihaleye çıkıyor!

Erciyes'teki 18 dükkan için yeniden toplu ihale yapılacak. İhaleyi daha önce alan isimlerin şartları yerine getirmediği için yeni bir ihale yapılacağı ifade edildi.

Erciyes'teki 18 dükkan yeniden ihaleye çıkıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Daha önce Erciyes Dağı, Tekir bölgesinde bulunan 18 dükkanın ihalesi yapılmış ve  ihaleyi Kayseri Şeker Fabrikası'nda Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Ticaret Odası'nda da Meclis Katibi olarak görev yapan İşkadını Selcen Boz Erişen ile Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden İşadamı Behsat Önder kazanmıştı. İkili 18 dükkanı 10 yıllığına kiralamıştı. İhaleye Erciyes'te bulunan esnafların kurduğu dernek de katılmış, ancak ihaleyi daha fazla teklifte bulunan Önder ve Erişen kazanmıştı. 

Yıllık 1 milyon 849 bin 500 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanlara katılımcı dernek en fazla 1 milyon 900 bin TL teklif verirken, Selcen Boz Erişen 4 milyon 987 bin TL teklif verdi.

İhale şartnamesine göre yılına tekabül eden ilk 2 yıllık kira bedeli sonuçlanan İhale bedeli x 2 yıl şeklinde yani 9 milyon 974 bin TL olarak kira başlangıç tarihinde belediyeye peşin olarak ödenecekti.
Ancak ihale sonrası şartlar yerine getirilmeyince ihalenin iptal edildiği ve yeniden 18 dükkan için ihale yapılacağı belirtildi. 
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI, 18 DÜKKAN YENİDEN TOPLU İHALEYE ÇIKIYOR 
Resmi Gazetede konuyla ilgili olarak, 18 dükkanın 10 yıllığına kiraya verileceğine yönelik ilan dikkat çekti. İlanda mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait 18 dükkanın kapalı teklif usulüyle 10 yıllığına kiraya verileceği duyuruldu. İhale 17 Ağustos 2021 Salı günü Belediye Encüman Salonunda yapılacak.
İhaşenin 10 yıllık muhammen bedeli 
23.810.430,00 TL olarak açıklanırken, ihaleye katılmak isteyenlerden alınacak geçici teminat bedeli ise 714.312, 90 TL.

(ERCİYES'TE 18 DÜKKANIN İHALESİ YAPILDI Haberin detaylarını okumak için TIKLAYIN

İŞTE İHALEYLE İLGİLİ O İLAN