İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş: Önlem alınmazsa bedeli çok ağır olacak

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş: Önlem alınmazsa bedeli çok ağır olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, inşaat sektöründe çalışmaların tamamen durduğunu ve kış gününde işçi çıkarıldığını belirterek, hükümeti eleştirdi. Ataş, “Övünerek anlattığınız kara yolları yapım işleri durdu, tabiri caizse, piyasada yaprak kımıldamıyor.” dedi. “ Ekonomik krize karşı bir an önce önlemler almazsak sonuçları ve bedeli çok ağır olacak” diyen Ataş, “Bizim vatandaşımız Kaymakamlıklar önünde kuyruk oluşturuyor, Suriyeliler ise yılbaşına eğlenerek giriyor.  Çünkü 4 milyondan fazla Suriyelinin rahatını vatandaşımızın sırtına yüklediniz” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisi adına konuştu.  Ülkede ekonomik sıkıntıların yaşandığını belirten Ataş, enflasyon oranlarının masa başında belirlenemeyeceğini söyledi.  Konuşmasında “Siyasi iktidar her fırsatta ‘Kriz yok’ naraları atsa da attığı adımlar ve aldığı kararlar bu durumun tam tersini gösteriyor. İktidarın devlet destekli kredileriyle denetimsiz ve kontrolsüz olarak günden güne büyüttüğü inşaat sektörü, çalışmalarını tamamen durdurmuş durumdadır. Hepsi şu kış gününde işçi çıkarıyor. Övünerek anlattığınız kara yolları yapım işleri durdu,  tabiri caizse, piyasada yaprak kımıldamıyor. 2018 yılı enflasyon oranlarını yüzde 20,30 olarak açıkladınız. ‘Tahmin edilen hedeflere suni olarak ulaştık.’ diye âdeta bayram ilan ediyorsunuz. Havuz medyası da bunu başarıymış gibi anlatıyor, algı yaratmaya çalışıyor, ekonomi uçuyormuş gibi gösteriyor ama uçan, ekonomi değil, vatandaşın cebindeki para maalesef.” dedi.

‘SURİYELİNİN RAHATINI VATANDAŞIMIZIN SIRTINA YÜKLEDİNİZ’

Hâlihazırda icra dairelerinde 20 milyon civarında icra dosyası olduğunu dile getiren Ataş, Suriyelilerin yükünün de vatandaşın sırtına yüklendiğini savundu. Ataş, şu ifadeleri kullandı, “Enflasyon oranları masa başında tespit edilemez. Gerçek oranları görmek istiyorsanız rast gelen ilk markete girin, pazara gidin, ilk rastlanan vatandaşla konuşun; krizin ne boyutta olduğunu ve vatandaşımızın hâlini görürsünüz. Maalesef iktidarın vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmek gibi bir derdi bulunmuyor. Krizin sorumlusunu stokçu, çiftçi, fırsatçı, esnaf olarak belirleyip milletin önüne attınız. Sorumlu tuttuğunuz çiftçimiz, esnafımız ve işçimiz perişan hâlde. Vatandaşımız 1-2 lira daha ucuza yiyecek almak için pazarın dağılmasını bekliyor. İcra ve banka tebligatlarının ardı arkası kesilmiyor. Hâlihazırda icra dairelerinde 20 milyon civarı icra dosyası var. Vatandaşın şu kış gününde yakacak kömürü dahi yok. Hükümet, tıpkı kamu yatırımlarında olduğu gibi, sosyal yardımlaşma fonlarında da ödenek olmadığı gerekçesiyle kısıntıya gitmiş durumda. Kaymakamlık önlerinde kömür kuyrukları oluşuyor. Diğer taraftan, Suriyelilere verilen kömür ve erzak gibi ayni ve nakdî yardımlarda hiçbir azalma yok. Onlar bizim vatandaşlarımızdan çok daha rahat yaşıyorlar. Ülkemize getirdiğiniz 4 milyondan fazla Suriyelinin rahatını vatandaşımızın sırtına yüklediniz. Daha bu yılbaşında hepimizin şahit olduğu Taksim’de Suriyelilerin eğlenerek çekilen görüntüleri ortada. Suriyeliler yeni yıla gelecek kaygısı olmadan eğlenerek, bedava yaşayarak giriyorlar; buna karşılık bizim askerimiz onların ülkesinde savaşıyor, şehit oluyor; geride yetim çocukların masum bakışları ve gözyaşları kalıyor. Bu gözyaşlarının, bu vebalin altından kalkamayacaksınız. Buradan belirtmek istiyorum ki Türk’ün dumanı tüten ocakları sönerken hiçbir Suriyeli bu topraklarda nargile tüttüremez.”

‘BİZ GETİRİYORUZ, KABUL ETMİYORSUNUZ, SİZLER GETİRİN, BİZ DESTEK VERELİM’

Hükümete de seslenen ve vatandaşın ekonomik sıkıntılarına yönelik önlem alınması çağrısında da bulunan Ataş, “Ekonomik krizin arttığı bu zor günlerde vatandaşımızın maddi olarak nefes almasını sağlayacak kanuni düzenlemeleri İYİ Parti Grubu olarak Meclise getiriyoruz, sizler reddediyorsunuz. ‘Sizler getirin, biz destek verelim.’ diyoruz, ona da yanaşmıyorsunuz. Sizlerin hırsı vatandaşın beklentilerinin önüne geçmiş durumda. Krizi engelleyecek veya yavaşlatacak önlemler almak yerine ‘İtibardan tasarruf olmaz.’ deyip yine bildiğiniz gibi yolunuza devam ediyorsunuz. Ekonomik krize karşı bir an önce önlemler almazsak sonuçları ve bedeli çok ağır olacak. Gelin, bırakın yandaşlarınızı zengin etme telaşını vatandaşımızın, ülkemizin refahı ve mutluluğunu hep beraber nasıl sağlarız bunun telaşına düşelim.” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN